Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Reviure Solanell busca voluntaris per a la construcció de l'Alberg El Gall Negre

Reviure Solanell busca voluntaris per a la construcció de l'Alberg El Gall Negre

El nou equipament funcionarà tot l'any i donarà vida al poble recuperat de la vall de Castellbò. Totes les col·laboracions són benvingudes, tant entre setmana com el cap de setmana
Obres al nou Alberg El Gall Negre, a Solanell
26/01/2016 12:40

La cooperativa Reviure Solanell està duent a terme els treballs d'arranjament de la casa que serà el nou Alberg El Gall Negre, un equipament que preveu funcionar tot l'any i que servirà per donar vida de manera permanent al poble recuperat de la vall de Castellbò. Per aquest motiu, els impulsors han fet una crida a la col·laboració de voluntaris, tant de l'Alt Urgell com d'arreu de Catalunya.

L'objectiu és que l'alberg ja entri en funcionament al final de març, tot coincidint amb les vacances de Setmana Santa. Per això, aquests dies ja hi ha cooperativistes i voluntaris que, durant el seu temps lliure, estan treballant sobre el terreny per posar a punt l'edifici.

En una entrevista a RàdioSeu, l'arquitecte encarregat del projecte, Pere López, ha explicat que tothom qui vulgui col·laborar és benvingut, tant entre setmana com el cap de setmana, encara que sigui durant unes hores. Tan sols es demana que s'avisi prèviament de quan poden venir. El telèfon de contacte és el 616717936.

A banda dels voluntaris potencials més propers, els de l'Alt Urgell, ja s'ha rebut el suport de gent interessada en la idea d'arreu de Catalunya, especialment de Tarragona, i fins i tot estrangers que hi han vingut o hi vindran expressament. Per a la construcció es necessita gent disposada a fer treballs d'instal·lació, moviment de pedres i terra, jardineria, pintura i fontaneria, entre d'altres, a banda de materials de construcció, electricitat o estris de cuina, entre d'altres.

Un cop estigui obert, l'Alberg El Gall Negre tindrà una persona que s'encarregarà permanentment d'atendre els hostes i visitants i de mantenir l'equipament. Això, segons la cooperativa, serà un pas endavant decisiu en l'objectiu principal que Solanell tingui vida els 365 dies de l'any i no només els caps de setmana.

Dins d'aquest mateix objectiu, les cases que alguns socis estan construint o projectant estaran sempre a disposició d'altres socis quan aquests no hi siguin, i no respondran en cap cas al concepte tradicional de segona residència que només s'ocupa uns quants dies de l'any. En aquest sentit, Reviure Solanell aspira a aconseguir captar gent que vulgui viure al poble tot l'any. Actualment el nucli, que havia quedat despoblat, ja té censats dos habitants fixos.