Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ribera d'Urgellet projecta la millora del Pont d'Arfa

Ribera d'Urgellet projecta la millora del Pont d'Arfa

El consistori alturgellenc també preveu la pavimentació de la plaça Major del Pla de Sant Tirs i del carrer del Martre d'Adrall, a més de la construcció d’un dipòsit d’aigua potable a la Parròquia d’Hortó
Arfa
07/01/2008 12:30

L’Ajuntament de Ribera d’Urgellet ha aprovat la documentació tècnica de la memòria valorada d’ampliació i reforç del Pont d’Arfa i la urbanització dels seus voltants. La intervenció, redactada per l’empresa URBEG (dirigida per l’enginyer de camins Joan Gurrera), suposarà una inversió per part del consistori alturgellenc de 409.544 euros.

L’alcalde de Ribera d’Urgellet, Antoni Capdevila, ha explicat que aquesta quantitat és la part que assumeix el municipi en el cost global de l’arranjament la infraestructura, que està previst que superi el milió d’euros. S’aportarà a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. “Ara les diverses administracions hauran de subvencionar la resta dels diners per a la millora del pont, bàsic per al poble d’Arfa”, ha especificat. Capdevila s’ha mostrat convençut que les obres podrien començar “en un futur molt proper, després d’una reunió prevista per aquest mes”.

L’arranjament consistirà en el sanejament i l’examen exhaustiu dels fonaments i la plataforma superior del pont. No està previst eixamplar la infraestructura. El que sí es definirà és el tram de pas dels vianants, i el del trànsit rodat. L’alcalde de Ribera d’Urgell ha fet incidència en la necessitat de “mantenir l’estructura d’un pont històric del S.XI, al mateix temps que se'n garanteix la seguretat”.

El consistori alturgellenc també va aprovar el mes de desembre passat el projecte de condicionament i pavimentació de la plaça Major del Pla de Sant Tirs. El document, redactat per l’arquitecte Antoni Fiol Colomar, està pressupostat en 211.609 euros.

Una altra intervenció que durà a terme els pròxims mesos el consistori encapçalat per Antoni Capdevila serà la dotació d’un dipòsit d’aigua potable a la Parròquia d’Hortó, que costarà 43.741 euros. Així mateix, està prevista per enguany la pavimentació del carrer del Martre, d’accés al cementiri d’Adrall. Aquesta intervenció està pressupostada en 48.855 euros. Ambdós projectes els ha elaborat Antoni Fiol Colomar.

Els documents tècnics de les obres es troben sotmesos a informació pública. Finalitzat aquest tràmit, si no es presenta cap reclamació, l’acord pres en sessió extraordinària per la Corporació municipal el passat dia 12 de desembre, s’elevarà a definitiu.