Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ribera d'Urgellet reclama una galeria de serveis paral.lela a la nova N-260

Ribera d'Urgellet reclama una galeria de serveis paral.lela a la nova N-260

L'alcalde del municipi, Antoni Capdevila, justifica la petició per soterrar una línia elèctrica d’alta tensió de 200.000 volts, prevista pel govern estatal La proposta la comparteixen els municipis de Montferrer i Castellbò, la Seu d'Urgell i Valls de Valira
Antoni Capdevila
22/04/2008 12:20

L’Ajuntament de Ribera d’Urgellet demanarà al ministeri de Foment espanyol, a través de les al.legacions al nou traçat de la N-260, que aprofiti les obres de l’autovia per construir una galeria de serveis. Aquesta infraestructura hauria de servir per soterrar una línia elèctrica d’alta tensió de 200.000 volts, prevista pel govern estatal.

L’alcalde del municipi, Antoni Capdevila, proposa que “al mateix temps que es duu a terme una construcció de grans dimensions com és la variant de la N-260, s’optimitzin els recursos humans i materials per garantir el soterrament d’aquesta xarxa”. Segons indica Capdevila, “la galeria de serveis es podria utilitzar també per a passar-hi banda ampla o, fins i tot, per a canonades d’aigua”. L’ordenament de les torres de llum i la modernització del cablejat elèctric fins a la frontera andorrana es troba actualment en període d’informació pública.

El batlle de Ribera d’Urgellet ha assegurat que la petició de la galeria de serveis també la faran de forma conjunta els ajuntaments de Montferrer i Castellbò, la Seu d'Urgell i les Valls de Valira. “És una intervenció que pot ajudar a millorar l’impacte ambiental de les actuals estructures”, afirma Capdevila.

En un altre ordre de coses, Ribera d’Urgellet sol.licitarà en el plec d’al.legacions al nou traçat de la N-260, algunes modificacions del pas de la carretera per la zona. La setmana passada el poble d’Adrall, -on se situarà la intersecció de la via-, es va reunir per debatre l’opció de Foment. Segons ha explicat el polític alturgellenc, “no hi ha un acord total, ja que hi ha sectors econòmics que prefereixen que la carretera passi pel poble”.

L’Ajuntament està pendent ara d’una proposta consensuada que s’adjuntarà a les al.legacions ja previstes. Per Capdevila, “el que és evident és que l’actual traçat no ens desagrada perquè soluciona la perillositat dels trams urbans, i això és molt important, sobretot, durant els caps de setmana”.