Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ricard Pérez es compromet a desplegar a l'Alt Pirineu i Aran totes les delegacions del Govern

Ricard Pérez es compromet a desplegar a l'Alt Pirineu i Aran totes les delegacions del Govern

El delegat territorial afirma que ja hi ha pressupost per implantar les de Salut, Territori, Interior, Ensenyament i Agricultura. Tots els presidents de consells comarcals pirinencs i la síndica d'Aran es mostren d'acord amb la candidatura als Jocs d'Hivern, però demanen a la Generalitat tenir-ne més informació
Reunió de dirigents de consells de l'Alt Pirineu i Aran amb Ricard Pérez (Foto: ACN)
22/07/2021 17:50

El nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, s'ha compromès amb els principals dirigents comarcals de l'Alt Pirineu i amb la síndica d'Aran a desplegar totes les delegacions de la Generalitat. El polític olianès ha explicat que a curt termini tenen intenció de crear les seus territorials de Salut, Territori, Interior, Ensenyament i Agricultura, atès que aquestes ja estan pressupostades.

Pérezt ha indicat que la voluntat és incloure als comptes del 2022 les places dels delegats que manquen i s'ha mostrat partidari que estiguin distribuïts pel Pirineu i no s'ubiquin tots a l'actual seu de la delegació, que és a Tremp. Alhora, ha ressaltat la importància que el Pirineu tingui una veu pròpia.

A la reunió entre el delegat, les presidències comarcals i la sindicatura d'Aran han abordat temes com la necessitat del desplegament de la Llei de Muntanya o la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern. Sobre aquest darrer punt, Ricard Pérez ha dit que, tot i que esperen conèixer el projecte amb més profunditat, tots ells s'hi ha mostrat a favor, perquè consideren que pot ser una de les contribucions necessàries per a la dinamització econòmica i perquè pot empènyer la millora d'infraestructures. En tot cas, els dirigents locals han subratllat que, si el Govern vol que el territori se'l faci seu, aquest projecte ha d'anar acompanyat d'"atendre l'especificitat del Pirineu i de polítiques adaptades a les necessitats reals dels nostres municipis"; és a dir, "en clau pirinenca".

Tal com ja havien avançat en una trobada prèvia a Vielha, representants comarcals i de l'Aran han demanat disposar d'aquesta informació abans de la reunió conjunta que han de mantenir aquest setembre vinent amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès.