Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Roser Bombardó, nova presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya

Roser Bombardó, nova presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya

La regidora d'ERC-AM a Montellà i Martinet ha estat investida amb el suport de JxCat i de tres dels set representants de la formació republicana. La presidència serà compartida amb Albert Piñeira, que prendrà el relleu a la segona meitat de la legislatura
11/07/2019 18:05

Roser Bombardó, regidora d'ERC-AM a l'Ajuntament de Montellà i Martinet, ha estat escollida aquest dijous nova presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, en una sessió marcada per la divisió dels representants de la formació republicana a l'hora de decidir la investidura. Bombardó esdevé, d'altra banda, la primera dona que presideix l'ens cerdà.

La investidura s'ha dut a terme amb el vot favorable dels 9 consellers de Junts per Catalunya -la formació amb més representants- i de 3 dels 7 electes designats per ERC-AM. I és que els altres 4 membres d'Esquerra eren partidaris d'un pacte de govern amb els 3 consellers d'Endavant Cerdanya (EC) i han votat per la candidatura del nou portaveu republicà a l'Ajuntament de Puigcerdà, Joan Manel Serra. Així, finalment, la proposta de Bombardó ha rebut 12 vots; i la de Serra, 7.

L'acord de govern preveu compartir la presidència, de manera que a la segona meitat de la legislatura passarà el relleu a l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, que presidirà l'ens del 2021 al 2023. La vicepresidència segona serà ocupada per Cristina Rotellà (ERC), mentre que el vicepresident tercer serà l'alcalde de Prullans, Albert Maurell (Junts).

Albert Piñeira ha destacat que el pacte "aglutina les principals forces guanyadores dels comicis del 26-M a la comarca" i ha assegurat que compta amb consens, perquè 14 dels 17 alcaldes de la Cerdanya hi donen suport; és a dir, tots excepte els de Bellver i Alp (d'Endavant) i el de Llívia (d'ERC). L'alcalde puigcerdanès hi ha afegit que d'aquesta manera, en ple debat sobre els pactes postelectorals de partits sobiranistes, "es dóna un sentit al moment actual" i s'actua en la mateixa línia que s'ha seguit amb els acords entre Junts i ERC en d'altres administracions supramunicipals, com ara les diputacions de Girona i Lleida. Piñeira, a més a més, ha remarcat que les àrees de govern del Consell cerdà estaran repartides al 50% entre Esquerra i JxCat.

En canvi, els qui defensaven l'opció de Joan Manel Serra han lamentat la manca de consens entre els electes d'ERC-AM. Especialment crític s'ha mostrat des de les xarxes socials l'alcalde de Llívia, Elies Nova, que fins i tot ha titllat de "trànsfugues" les tres conselleres que s'han decantat per l'acord amb Junts. Nova sosté com a principal argument que pactar amb Endavant hauria permès a Esquerra tenir la presidència els quatre anys de la legislatura. Als comicis del 26-M, el dirigent llivienc va revalidar l'alcaldia -amb un sol regidor més que Junts- mitjançant una coalició electoral que inclou Endavant Cerdanya, partit que al seu torn també ha pactat amb ERC a Alp per tal de desbancar el ja exalcalde i expresident comarcal, Ramon Moliner.

  • Membres del Consell Comarcal de la Cerdanya (Foto: ACN)
  • Roser Bombardó, nova presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya (Foto: ACN)