Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / S'acaba el termini per demanar un estalviador d'aigua

S'acaba el termini per demanar un estalviador d'aigua

La sol.licitud per a la instal.lació gratuïta del mecanisme es pot fer fins aquest dissabte De moment ja s'hi han adherit 600 habitatges. En els 400 en què ja funciona s'hi estalvia un total de 37.000 litres diaris
Mecanisme estalviador d'aigua
13/03/2008 17:51

Aquest dissabte s’acabarà el termini per sol·licitar a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la instal·lació gratuïta de mecanismes estalviadors d’aigua. Aquesta acció s’emmarca en la campanya d’estalvi ‘Estima l’aigua, cada gota compta’ que es va iniciar a mitjan gener.

De moment ja s’hi ha adherit 600 habitatges. L'Ajuntament valora especialment que "suposarà una reducció important del consum d’aigua del municipi" i que farà "que la Seu esdevingui una ciutat més respectuosa envers el consum d’aigua, més sostenible i que vol apostar per fomentar el respecte al medi ambient".

Tot i això, des del consistori s'incideix en el fet que els reductors no serveixen de res si alhora no es canvia els hàbits de consum. Per això, també s'ha fet una campanya de sensibilització.

La col.locació d'estalviadors fa que cada sol.licitant rebi a casa la visita d’un instal·lador i d’un educador ambiental, que donen uns consells sobre els hàbits d’ús de l’aigua, fan omplir un petit formulari i lliura i un imant per a la nevera on s’explica de manera didàctica diversos consells d’estalvi. Aquest imant, situat en un lloc visible, servirà per recordar als usuaris la importància de l’estalvi d’aigua.

Per tal conèixer que els usuaris puguin comprovar quina serà la reducció del seu consum, es realitza una anàlisi de quin és el consum abans i després de la instal·lació dels mecanismes estalviadors.

Actualment, ja s’ha realitzat la instal·lació dels mecanismes a 400 habitatges, fet que permet estalviar uns 37 mil litres d’aigua al dia. Es preveu que els instal·lacions finalitzin a mitjan abril.