Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Salut comença des de l'Alt Pirineu la implantació de la segona dosi del vaccí contra la COVID-19

Salut comença des de l'Alt Pirineu la implantació de la segona dosi del vaccí contra la COVID-19

Els primers a rebre-la han estat els 59 usuaris i 21 professionals de la Residència Nostra Senyora de Ribera, a la Pobla de Segur. Al llarg dels propers dies s'administrarà a la resta de centres assistencials i a professionals sanitaris de la regió pirinenca i de la resta de Catalunya
Inici de la implantació de la segona dosi del vaccí contra la COVID-19, a la Pobla de Segur (Foto: Salut)
18/01/2021 11:07

El Departament de Salut ha començat aquest diumenge, des de l'Alt Pirineu, a administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la COVID-19 a Catalunya. El primer lloc on s'ha iniciat aquesta operativa és la residència Nostra Senyora de Ribera, a la Pobla de Segur, que ara fa dues setmanes ja va ser el primer centre pirinenc on s'administrava la primera dosi. En aquesta ocasió, la primera persona de Catalunya a rebre la segona injecció ha estat Leocàdia Penya, de 85 anys i usuària d'aquest espai geriàtric pallarès. Tot seguit l'ha rebut la directora del centre, Rosa Vilanova.

Inicialment, Salut preveia que aquesta segona dosi de Pfizer comencés a administrar-se aquest dilluns, als mateixos llocs on es va posar la primera tot coincidint amb el canvi d'any. Però finalment han decidit avançar un dia el procés "per motius logístics". La resta de regions sanitàries sí que inicien avui dilluns el procediment. 

A la Residència Nostra Senyora de Ribera ja han rebut la segona dosi 59 residents i 21 treballadors. Els propers dies se seguirà amb la vacunació a 14 centres residencials més de l'Alt Pirineu i Aran, tant de gent gran com de discapacitats o de salut mental. Entre les residències de gent gran incloses en el procediment hi ha la de la Fundació Sant Hospital i la Llar de Sant Josep, a la Seu d'Urgell, i la Caser d'Oliana.

La primera usuària de la Pobla que ha rebut la segona dosi s'ha mostrat "molt contenta" d'aquest fet. Leocàdia Penya ha dit a l'ACN que "ara només falta que doni resultat i s'acabi aquesta pandèmia tan greu", alhora que ha assegurat que la primera dosi no li ha causat cap tipus de molèstia o reacció i que l'ha rebut "com una vacuna de la grip normal".

De la seva part, Rosa Vilanova es mostra satisfeta "de poder culminar aquesta etapa de vacunació". La directora de la residència poblatana ha corroborat que entre la seixantena de residents i els 21 treballadors no hi ha hagut cap reacció adversa al vaccí i que les úniques seqüeles remarcables han estat "una mica d'adoloriment a la zona de la punxada". Vilanova ha agraït "la comprensió i el suport dels familiars dels residents en aquesta pandèmia" perquè "han estat molt comprensius i han col·laborat en les decisions que hem pres, encara que fossin dures i poc agradables".

Amb l'administració de la segona dosi a tothom qui va rebre la primera els dies anteriors (principalment usuaris de residències i personal sanitari), es preveu que aquestes persones ja adquireixin els propers dies immunitat contra la COVID-19. Ara el repte és estendre aquest procés a la resta de la població, de cara a assolir el màxim possible d'immunitat a nivell social.