Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Salut demana que es puguin visitar familiars a les residències en la fase 2 i espera que el Ministeri ho autoritzi

Salut demana que es puguin visitar familiars a les residències en la fase 2 i espera que el Ministeri ho autoritzi

Un total de 472 residències no tenen cap cas de COVID-19, 392 tenen algun contagi però compten amb espais separats i en 103 encara hi ha risc
Llar de Sant Josep de la Seu
22/05/2020 17:30

El Departament de Salut proposa que es puguin fer visites de familiars a les residències que es trobin en les regions sanitàries que avancin a la fase 2, que a partir de dilluns seran l'Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que es tracta d'una proposta treballada amb el sector i que espera que el Ministeri de Sanitat l'aprovi, tot i que el govern espanyol no preveu les visites a les residències de gent gran fins a la fase 3.

La proposta contempla una visita setmanal de 30 minuts, en espais habilitats i amb mesures com el control de temperatura."L'objectiu és donar el màxim de suport emocional a les persones que viuen en residències amb el mínim risc", ha afirmat Vergés.

Per poder desplegar el pla de desconfinament de forma segura, el Departament de Salut ha classificat les residències en tres grups. En 472 equipaments -entre els quals hi ha les residències de l'Alt Urgell- no hi ha cap persona que tingui el coronavirus en aquests moments. En aquest cas, les residències han estat tipificades com a 'verdes'. D'altra banda, 392 residències catalanes tenen algun cas positiu, però els espais estan ben sectoritzats i poden mantenir zones netes ('carbasses'). En 103 residències Salut assumeix que encara hi ha risc de contagi ('vermelles'). Finalment, hi ha 87 residències que s'està valorant com es classifiquen.

Les visites es començarien a permetre, segons la proposta de Salut, en les que han estat classificades com a 'verdes' i 'carbasses', en aquells espais que siguin segurs.