Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Salut finalitza la instal·lació dels mòduls de suport per a l’activitat COVID als centres d’atenció primària del Pirineu

Salut finalitza la instal·lació dels mòduls de suport per a l’activitat COVID als centres d’atenció primària del Pirineu

Els darrers equipaments s'han col·locat a Tremp, el Pont de Suert i la Pobla de Segur. Els espais prefabricats permetran fer fora dels centres PCR i proves als pacients amb patologies respiratòries
Mòdul a Tremp (Foto: Departament de Salut)
26/03/2021 12:55

Tots els mòduls de suport per a l’activitat COVID previstos als centres d’atenció primària (CAP) de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran quedaran instal·lats aquesta setmana. Serà així després de la col·locació de les estructures als municipis de Tremp, el Pont de Suert i la Pobla de Segur. Aquests mòduls se sumen als que ja hi ha a Oliana, la Seu d’Urgell i Sort, que ja estan en funcionament. 

El mòdul de Tremp, de 45 m2, s'ha instal·lat aquest dijous i aquest divendres es col·loquen els del Pont de Suert, de 30 m2, i la Pobla de Segur, de 15 m2. Tanmateix, tots tres encara trigaran uns dies a posar-se en marxa. 

La voluntat és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus, com ara proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes i exploracions, entre d'altres, per garantir els dobles circuits.

Doble circuit

Als mòduls, s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de COVID-19 i els que hi van per altres motius. El desplegament d’aquestes estructures s’ha fet en espais propers als centres i seran gestionades pels mateixos equips d’atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l’ús concret.

Enfortiment de l’atenció primària

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, així com augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. La planificació també preveu la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa era necessari disposar de més espais.

A la Regió, el Pla compta amb una inversió de 910.000 € fins al 2022. A tot Catalunya, aquest import ascendeix a gairebé 300 milions d’euros.