Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Salut prorroga la intervenció de la Residència Fiella de Tremp

Salut prorroga la intervenció de la Residència Fiella de Tremp

L'objectiu és garantir-ne la correcta gestió tot i que el centre ja està lliure de COVID-19 des del desembre. A la Seu d'Urgell hi ha tres nous ingressats per coronavirus, però es mantenen baixos tant el percentatge de positivitat (2,40%) com la Rho7 (0,44)
Evolució del risc de rebrot a l'Alt Pirineu i Aran des de l'inici de la pandèmia (Departament de Salut / FSH)
05/02/2021 11:55

El Departament de Salut ha anunciat aquest divendres que prorroga durant 15 dies més la intervenció de la Residència Fiella de Tremp. L'objectiu, afirmen, és "garantir-ne una correcta gestió".

Fonts de la conselleria han confirmat que la decisió s'ha pres "sine die", malgrat que el centre ja ha recuperat la condició de "verd" (lliure de COVID-19) i que no ha registrat cap nou positiu des del 24 de desembre. El brot que hi va haver a finals d'any va afectar la pràctica totalitat dels residents, com també gran part dels professionals, i va causar la mort de 61 usuaris. En el mateix comunicat, Salut ha explicat que prorroga igualment durant 15 dies la intervenció de la residència Sant Josep de Malpartit, a Alpicat (Segrià), on encara hi ha un brot actiu que ha causat 8 morts.

Mentrestant, pel que fa a la Seu d'Urgell, la Fundació Sant Hospital ha informat que les darreres hores ha registrat tres nous ingressos de pacients amb COVID-19, de manera que ara n'hi ha 4 (fins ahir n'hi havia un). Des del centre mèdic urgellenc han demanat a la població "no relaxar-se", tot i que valoren positivament que els principals indicadors d'evolució es mantenen baixos.

Així, per exemple, la velocitat de reproducció del virus segueix aquest divendres a 0,44, molt per sota del límit recomanat d'1, mentre que el risc de rebrot segueix baixant i ja està a 138 punts. A més a més, el percentatge de positius als nous tests també es manté molt baix (2,40%) i ara hi ha 2 grups escolars confinats, tres menys que ara fa una setmana.

Al conjunt de l'Alt Urgell, la Rho7 també roman força per sota del límit (a 0,67) i el risc de rebrot és a 228. I a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, aquests dos indicadors baixen igualment i ja estan a 0,71 i a 328 respectivament; en part, per la millora gradual de l'Aran, on ara estan a 0,66 i a 1.114. Als quatre hospitals pirinencs ara hi ha 14 ingressats; el gruix principal d'aquests, a Vielha. El percentatge de positius als nous tests a l'Aran és encara al voltant del 10%, quasi el triple que la mitjana pirinenca.