Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Sant Joan de l'Erm ja ha iniciat la temporada d'esquí

Sant Joan de l'Erm ja ha iniciat la temporada d'esquí

Tuixent-la Vansa, Tavascan i Bosc-Virós obriran durant el Pont de la Puríssima, mentre que Lles, Aransa i Guils no poden garantir la posada en marxa de les instal.lacions Els responsables de les estacions de fons es mostren ‘prudents’ i esperen noves nevades
Sant Joan de l'Erm
01/12/2008 18:52

L’estació d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm ja ha iniciat la temporada. El complex hivernal del municipi de Montferrer i Castellbò ha pogut obrir portes aquest diumenge, dia 30 de novembre, gràcies a la darrera nevada del cap de setmana, que ha deixat uns gruixos de 15 a 50 centímetres. La qualitat de la neu és òptima.

El director de l’estació alturgellenca, Miquel Prat, s’ha mostrat optimista cara a les pròximes setmanes, malgrat que considera que encara haurà de nevar més per assegurar el bon funcionament dels serveis. “La part alta es troba en molt bones condicions i, de moment, els gruixos a la zona del refugi permeten l’esquí, però hem de ser prudents pel que fa a l’evolució de l’estat de les pistes”, ha explicat.

Per Miquel Prat, la crisi econòmica no sembla haver afectat les reserves fetes a l’estació. El nivell d’ocupació previst és “prou bo” i “si cobrim amb neu el Pont de la Puríssima, el Nadal i Reis, podríem tenir solucionada la meitat dels ingressos de la temporada”. El director de Sant Joan de l’Erm ironitza sobre el fet que “l’esquí de nòrdic està acostumat a fer front a la crisi de la neu, que és molt pitjor”.

Tot Nòrdic ha informat aquest dilluns que durant el Pont de la Puríssima s’han confirmat també les obertures de les estacions de Tuixent-la Vansa, situada a l’Alt Urgell, amb uns gruixos que oscil.len entre els 20 i els 50 centímetres. Obriran també les dues estacions situades al Pallars: Bosc Virós i Tavascan, amb gruixos de 20 a 70 centímetres i de 60 a 150 centímetres, respectivament.

D’altra banda, les estacions de la Cerdanya, Lles, Aransa i Guils, no han pogut confirmar encara la posada en marxa de les instal.lacions, ja que la neu ha estat escassa en aquell sector. L’arribada de noves nevades podria garantir l’obertura de tots els complexos hivernals.

Les estacions d’esquí nòrdic iniciaran la temporada amb la novetat d’un forfait conjunt que podrà combinar-se amb la pràctica de l’esquí en algunes estacions de descens. A més a més, enguany el departament de Política Territorial i Obres Públiques ha arranjat els accessos viaris a Aransa, Lles i Tuixent.