Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Satisfacció per la futura posada en marxa del bus interurbà

Satisfacció per la futura posada en marxa del bus interurbà

L'Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal ultimen les converses amb el DPTOP Un cop se signi el conveni amb la Generalitat, el servei connectarà el centre de la Seu amb els barris, Castellciutat, els polígons industrials, Montferrer, Arfa, la partida de Sant Pere i Alàs
Estació d'autobusos de la Seu
28/01/2008 14:21

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha expressat la seva satisfacció per l’avenç del procés de posada en marxa de l’autobús interurbà entre la capital urgellenca i els municipis més propers. El tinent d'alcalde de Promoció de la ciutat, Albert Batalla, ha assegurat que el projecte de transport públic promogut pel consistori “ha aconseguit el suport necessari perquè sigui aquest mateix any una realitat”. Segons ha indicat Batalla, “tot i que falta saber el finançament exacte que assumirà el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, el fet que hi hagi una predisposició a favor de la iniciativa significa que podrem tirar endavant el que és una experiència pionera de mobilitat al Pirineu”. El cost anual de la implementació del servei serà d’entre 100.000 i 110.000 euros.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, els municipis de Montferrer i Castellbò, Ribera de l’Urgellet, les Valls de Valira i Alàs i Cerc estan ultimant les converses amb els responsables del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per tal de posar en marxa el servei de transport interurbà.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques té sobre la taula des de fa uns mesos l’estudi que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal van encarregar al RACC per tal de convertir la proposta inicial de transport urbà en un servei interurbà, és a dir, que connectés zones de diversos municipis.

Albert Batalla ha explicat que “la voluntat de fer més gran els recorreguts del transport i arribar fins a altres municipis respon a la idea de donar un millor servei als ciutadans, pensant en zones com el polígon industrial de Montferrer”. En aquest sentit s’ha concretat que la proposta contempla donar servei, a més de tota la Seu, barris, polígon i Castellciutat, també al polígon industrial de Montferrer i al poble d’Arfa (Ribera de l’Urgellet). Està previst també que a la partida de Sant Pere (Les Valls de Valira) i a Alàs s’hi arribi també quatre vegades al dia.

El fet d’ampliar el projecte a interurbà permet també optar a finançament per part de la Generalitat de Catalunya i aquest és un finançament molt necessari donades les despeses que suposa un servei com el que es planteja.

En aquests moments ajuntaments i Consell estan a l’espera de la resposta concreta del Departament de Política Territorial i Obres Públiques sobre el projecte plantejat. La voluntat de les administracions que impulsen el projecte és signar ben aviat un conveni amb la Generalitat per iniciar els tràmits de contractació del servei. Segons ha explicat Batalla, “tots els indicis són positius i esperem que ben aviat es concretin en un bon ajut econòmic per part de la Generalitat”.

Les institucions locals que impulsen el projecte van encarregar fa uns mesos unes enquestes als futurs usuaris per detectar les necessitats del servei i poder elaborar-ne així un millor plantejament. Les dades revelen que el servei seria molt ben rebut i valorat pels ciutadans i futurs usuaris.

Albert Batalla ha remarcat que “hi ha un compromís municipal per a la implantació d’un bus a la Seu perquè entenem que, de la mateixa manera que existeixen serveis bàsics com la llum, s’ha de millorar la connectivitat de la capital urgellenca i els seus nuclis, alhora que se’n beneficien altres municipis”. El tinent d’alcalde urgellenc ha subratllat: “Estem disposats a fer un esforç econòmic important, tot i que esperem que des de la Generalitat s’aporti el màxim de diners pel que és una necessitat bàsica per a molts ciutadans”.