Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Satisfacció a l'Alta Ribagorça per l'adquisició dels hotels de Boí Taüll Resort

Satisfacció a l'Alta Ribagorça per l'adquisició dels hotels de Boí Taüll Resort

Una empresa de Reus, que ja gestiona un dels establiments del recinte, ha presentat l'oferta per dos hotels més i un complex d'apartaments. Els treballadors valoren positivament que la companyia assumirà els llocs de feina i el deute a la Seguretat Social
Un dels edificis de Boí Taüll Resort (ACN / arxiu)
14/10/2019 12:27

La Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça, ha rebut amb satisfacció l'oferta presentada una empresa de Reus, vinculada al portal web Esquiades.com, per adquirir la major part del Resort de Boí Taüll, en concret els hotels Taüll i Romànic i els apartaments La Solana, situats al Pla de l'Ermita. L'Ajuntament de la Vall de Boí considera que aquesta notícia genera "confiança i satisfacció" i que "s'acaba amb un període d'incertesa". Des del comitè d'empresa també fan una valoració "molt positiva" de l'oferta presentada perquè preveu, entre d'altres coses, assumir el deute de dos milions d'euros amb la Seguretat Social i la totalitat dels 53 treballadors en plantilla.

L'oferta d'aquesta empresa del Baix Camp és l'única que s'ha formalitzat per adquirir els actius i tot apunta que en els propers dies els jutge li acabarà adjudicant els establiments hotelers. El primer tinent alcalde de l'Ajuntament de la Vall de Boí, Nil Montsó, ha dit a l'ACN que l'empresa compta amb una "solvència" acreditada de gestió, perquè de fet actualment ja gestiona un altre hotel al mateix Resort de Boí Taüll.

Montsó assegura que és una bona notícia pels treballadors, que mantindran els seus llocs de feina, i per a tota la comarca, i perquè la continuïtat d'aquest complex d'esquí i muntanya és "important per a l'economia de la comarca". Des de fa unes quantes temporades, a l'inici de la campanya d'esquí sempre hi ha hagut incertesa pel que fa al futur de l'estació, i per això el tinent d'alcalde conclou que poder iniciar-la amb "tranquil·litat" els dóna molta més seguretat, tenint en compte que, pel que fa a les condicions de neu, Boí Taüll sol ser un dels destins amb millors garanties gràcies a la seva altitud.

Des del Comitè d'Empresa, Manuel Romero (CCOO) ha explicat que els treballadors valoren "molt positivament" l'oferta presentada per l'empresa, especialment el fet que tots els empleats actuals passin a formar part d'una mateixa unitat productiva i no formin part de diferents empreses i amb diferents condicions, cosa que passava fins ara.

L'oferta presentada per la societat vinculada al portal web de reserves turístiques Esquiades.com preveu una aportació de 250.000 euros per a l'adquisició dels dos hotels i del bloc d'apartaments, a banda de fer-se càrrec dels dos milions d'euros de deute amb la Seguretat Social i dels 53 treballadors de la plantilla dels establiments turístics. Es dóna el cas que el principal creditor, el BBVA, podria exercir el dret de tempteig, però segons fons consultades per l'ACN tot indica que no té intenció de fer-ho.

Esquiades.com aposta per vincular-se a Boí Taüll

Fonts del portal Esquiades.com han explicat a la mateixa agència que l'oferta presentada reforça "l'aposta que, des de fa anys, l'empresa fa per la destinació i l'estació d'esquí de Boí Taüll". Asseguren que es tracta d'una operació de caire "estratègic" per part de la firma i descarten que l'interès per adquirir aquests allotjaments respongui a cap interès "especulatiu".

Des d'Esquiades.com han apuntat que la voluntat de l'empresa és anar invertint els propers anys en la reforma i la millora d'aquests establiments turístics. Ara, en espera que en els pròxims dies s'acabi adjudicant formalment la majoria del Resort a aquesta firma de Reus, faltarà també per concretar la gestió de l'estació d'esquí. S'espera que aquesta mateixa temporada Boí Taüll passi a ser dirigida per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).