Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Satisfacció de l'IECAU per la cinquena Jornada d'Estudis de l'Alt Urgell

Satisfacció de l'IECAU per la cinquena Jornada d'Estudis de l'Alt Urgell

Organyà va acollir la presentació d'una quinzena de comunicacions sobre recerques relacionades amb la comarca. L'institut ha celebrat enguany el seu 10è aniversari
Cinquena Jornada d'Estudis de l'Alt Urgell (Aj. Organyà)
21/11/2019 12:50

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell s'ha mostrat satisfet pel desenvolupament de la seva 5a Jornada d'Estudis, que es va dur a terme dissabte passat, dia 16, a l'Ajuntament d'Organyà. Al llarg del dia es va presentar una quinzena de comunicacions sobre treballs de recerca relacionats amb la comarca.

El president de l'IECAU, Lluís Obiols, fa una valoració "molt positiva" de la participació tant dels ponents com del públic general, que va mostrar interès pels temes presentats. Obiols creu que jornades com aquesta serveixen perquè "la gent mantingui les ganes de fer recerca i de fer difusió". Tal com és habitual, les comunicacions s'inclouran al proper número de la revista Interpontes.

Aquest era un dels últims actes inclosos en la celebració del 10è aniversari de l'IECAU. Lluís Obiols ha recordat que "un dels objectius fundacionals era difondre la recerca que es fa a l'Alt Urgell" i per això considera que aquestes Jornades d'Estudis, que es fan cada dos anys, "serveixen per donar un altaveu" a aquesta tasca duta a terme per molts estudiosos tant de dins com de fora de la comarca. També serveixen perquè aquests experts es coneguin millor entre ells i comparteixin coneixements sobre temes diversos com poden ser història, meteorologia, geologia, biologia o llengua, sempre amb l'Alt Urgell com a nexe comú.

A punt d'acabar aquest 2019, el responsable de l'IECAU fa un balanç positiu d'aquests deu anys de l'entitat perquè ha assolit amb escreix l'objectiu inicial de donar més rellevància a les recerques sobre la comarca i que la població sigui més conscient de la riquesa històrica, patrimonial i cultural del territori. Entre les activitats d'aquest aniversari n'ha destacat l'organització dels Col·loquis d'Estudis Transpirinencs, que van portar a la Seu d'Urgell professors universitaris i membres de centres d'estudis d'arreu dels Pirineus, amb la despoblació dels nuclis rurals com a tema central.