Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Satisfacció per l'alta ocupació turística al Pirineu pel pont de Tots Sants

Satisfacció per l'alta ocupació turística al Pirineu pel pont de Tots Sants

El turisme rural i els bungalous, els més beneficiats, amb ocupacions d'entre el 85 i el 100 per cent. El balanç confirma les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació
Establiment hoteler de l'Alt Urgell
31/10/2016 17:57

Les comarques de la demarcació de Lleida tancaran aquest dimarts el pont de Tots Sants amb uns resultats d'ocupació turística "molt satisfactoris", sobretot al Pirineu, segons ha indicat el Patronat de Turisme. La mitjana d'ocupació a les zones de més afluència de visitants se situarà al voltant del 75 per cent, confirmant les previsions fetes prèviament.

El turisme rural i els bungalous han estat els més beneficiats, amb ocupacions d'entre el 85 i el 100 per cent. El "bon nivell" d'ocupació ha generat més de 60.000 pernoctacions en el conjunt de la demarcació de Lleida en els establiments de turisme reglat, al marge de les segones residències.

La bona climatologia i la gran varietat d'activitats que els visitants han pogut gaudir durant aquest quatre dies de pont han contribuït a aquests resultats positius. La bona ocupació turística també ha repercutit de forma favorable en la contractació de serveis turístics, visites guiades, activitats relacionades amb el turisme actiu, de restauració i del comerç en general.

Ocupació molt alta

Per sectors, els establiments d'hoteleria de les comarques del Pirineu que resten oberts per aquestes dates (un 60 per cent de l'oferta) han tingut una mitjana d'ocupació al voltant del 70 per cent, tal com s'havia previst inicialment. El cap de setmana l'ocupació ha estat molt alta, fins a arribar en molts establiments, principalment de les comarques del Pirineu, a la plena ocupació. De diumenge fins a dimarts la mitjana és aproximadament del 50 per cent. D'altra banda també cal constatar que alguns establiments d'hoteleria de la Val d'Aran que estaven tancats per aquestes dates han obert per atendre els clients.

Per la seva banda, el sector del turisme rural ha tingut tant a la zona del Pirineu com a la plana de Lleida una molt bona ocupació, que s'ha situat entre el 85 i el 90 per cent, unes xifres que compleixen amb les expectatives previstes. Finalment, els càmpings han obtingut uns resultats millors dels previstos inicialment. Les places de bungalous han tingut una ocupació que ha oscil·lat entre el 95 per cent i la plena ocupació. En la modalitat d'acampada, el resultat també ha estat força favorable gràcies al temps. En concret es calcula que s'ha assolit una ocupació mitjana del 40 i el 45 per cent, un resultat positiu tenint en compte l'època de l'any.