Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Saura adverteix de l'inusual risc d'incendis a l'Alt Pirineu

Saura adverteix de l'inusual risc d'incendis a l'Alt Pirineu

Els tres incendis més importants de l'hivern han estat a les comarques de muntanya
17/03/2008 17:59

El conseller de l’Interior del Govern català, Joan Saura, ha advertit avui de l’inusual risc d’incendis que hi ha actualment a l'Alt Pirineu i Aran, on normalment el perill és força menor que a la resta de Catalunya. Es dóna la circumstància, però, que aquest hivern que ara s’acaba els tres incendis forestals més importants s’han declarat a les nostres comarques.

Durant l’acte de lliuranent de les Medalles d’Honor dels Bombers, avui a Balaguer, Joan Saura va remarcar que els agents han treballat, entre els mesos de gener i març, en més de 1.000 serveis per extingir incendis de vegetació. La causa principal i evident és la sequera continuada dels darrers tres anys.

Aquest nou panorama està fent que emergències “es replantegin la lluita contra els incendis forestals durant tot l'any”, va remarcar el conseller. Saura va recordar que “Catalunya està arrossegant una important sequera, fet que comporta un alt risc d’incendi de vegetació”.

Amb aquestes condicions, malgrat les últimes precipitacions que han alleugerit però no han solucionat la situació de sequera, el Departament d’Interior va voler aprofitar l’acte d’ahir per recordar la importància de prendre totes les mesures de seguretat possibles per tal d’evitar al màxim els incendis. L’alerta s’ha incrementat aquesta Setmana Santa, quan sempre hi ha més mobilitat.

Justament coincidit amb aquesta setmana, Emergències ha reactivat la prohibició total de fer foc al medi natural. La mesura estarà vigent com a mínim fins el 15 d’octubre vinent. A més a més, des d’ara els propietaris amb autorització especial per fer fogueres controlades rebran avisos mitjançant missatges SMS cada cop que hi hagi un risc molt elevat d’incendi. La comunicació la duran a terme els Agents Rurals.

Paral.lelament, Interior iniciarà una nova campanya per difondre aquells consells elementals per evitar incendis. Per exemple, no fer mai foc al bosc ni als seus voltants, no llençar cigarretes ni llumins en zones de vegetació i no circular amb el vehicle fora dels camins autoritzats. En cas d’incendi, es demana trucar immediatament al telèfon únic d’emergències 112 i donar el màxim d’informació; especialment la relativa a la ubicació del foc.