Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Seda Líquida comença a embotellar el primer sake produït al Pirineu

Seda Líquida comença a embotellar el primer sake produït al Pirineu

La planta de Tuixent produirà unes 1.200 ampolles de licor. L'empresa és la primera bodega fora del Japó i els Estats Units que elabora aquesta beguda típica del Japó
Sake produït a Tuixent (Foto: ACN)
17/05/2016 20:27

La bodega Seda Líquida (Kinu no shizuku) ha començat el procés d'embotellament del primer sake produït al Pirineu. Després d'un període de dos mesos de fermentació, el licor d'arròs ja està a punt per comercialitzar-se. El director de la bodega, Antoni Campins, ha assenyalat a l'ACN que les primeres ampolles que sortiran seran les del sake Gran Kru, de màxima qualitat i expressió, poc filtrat, sense pasteuritzar ni diluir i de gust molt suau, tot i l'alta graduació alcohòlica.

L'empresa preveu treure al mercat 1.200 ampolles de tres varietats de sake (500 botelles de Gran Kru, 350 del Núvol i 350 del Kristall). De moment, però, només sortiran a la venda les de Gran Kru, "el més apreciat pels experts d'aquesta beguda". Es tracta d'un sake en què s'ha seguit un rigorós procés d'elaboració durant tres mesos.

"El residu d'arròs amb què s'ha produït s'anomena Kasu, un producte molt apreciat en la cuina japonesa on s'utilitza per fermentar peixos i cuinar altres plats", comenta Campions. Seda Líquida l'envasarà per tal de vendre'l a restaurants japonesos de Barcelona. En aquest sentit, el bodeguer indica que "ja hi ha molts establiments interessats en el producte".

De la bodega Seda Líquida en sortiran dos tipus de sake més. El Núvol (nigori), que és un sake no filtrat, que portarà sòlids d'arròs i que per tant tindrà tot el gust del cereal. I un últim tipus de sake anomenat Kristall (junmai shu), que estarà filtrat, clarificat i transparent, responent a la qualitat suprema dels premium.

Preu assequible

Cada ampolla no sobrepassarà els 20 euros de venda al públic, ja que l'objectiu és "promocionar la beguda, no fer un negoci", subratlla Campions. I hi afegeix: "Vull que el sake que faig arribi al màxim nombre de persones possible, per això el vendré a un preu al qual tothom hi pugui arribar".

El sake és una beguda alcohòlica que té el grau de beguda nacional al Japó on s'utilitza en nombroses celebracions i esdeveniments. Japó també n'és el principal productor i consumidor. Només en països com els Estats Units, amb una colònia japonesa molt gran, es produeix sake. Així doncs, Seda Líquida serà la primera bodega fora del Japó i els Estats Units que n'elaborarà. Campins compta amb el suport tècnic de la principal bodega elaboradora de sake del Japó, Hakutsuru.

Condicions òptimes a Tuixent

Per produir sake es requereix una zona amb unes condicions especials, com una temperatura baixa i una qualitat de l'aigua molt alta, característiques que té Tuixent. Campins manifesta que aquest és un dels elements més importants en la producció del sake, a part de l'arròs.

L'experiència de Campins com a productor de sake ha estat "quelcom impagable; a la meva edat haver pogut fer aquest licor amb arròs i aigua ha estat una gran experiència".