Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Segon centenari del rec de l’Olla i Segalers i rec d’Arfa

Segon centenari del rec de l’Olla i Segalers i rec d’Arfa

La comunitat de regants ho celebra aquest dissabte amb una xerrada de l’historiador Lluís Obiols, que tindrà lloc a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell a les 12 hores
Rec de l'Olla i Segalers (Foto: Albert Villaró)
26/04/2018 17:05

Des de principis del segle XIX, l’evolució econòmica de la plana de l’Urgellet ha estat estretament vinculada a la creació de grans canals de rec en vessant, que a la llarga permetrien l’expansió de camps de dall i l’auge del bestiar boví. Un dels projectes més antics en aquest sentit és el del Rec de l’Olla i Segalers i Rec d’Arfa, les obres del qual remunten a l’any 1818 i assoleixen, d’aquesta manera, el seu segon centenari.

Per celebrar aquesta efemèride, la Comunitat de Regants Olla i Segalers ha organitzat de cara al proper dissabte, dia 28 d’abril, a les 12.00 h, un acte commemoratiu a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, que consistirà en la xerrada titulada “1818. La construcció del canal de l’Olla i Segalers”, a càrrec de l’historiador Lluís Obiols Perearnau.

La conferència girarà al voltant del context històric, els tràmits i les obres que es van dur a terme ara fa dos-cents anys per posar en marxa el rec, de la constitució de la Comunitat de Regants a finals del segle XIX, i de la seva ampliació fins a Arfa. Un cop acabada la xerrada, hi haurà un refrigeri, gentilesa de la Cooperativa Cadí i de la Cooperativa Pirenaica. Es tracta d’un acte gratuït i obert a tothom.