Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Segueix obert el període d'inscripció a l'Escola de Pastors de Catalunya

Segueix obert el període d'inscripció a l'Escola de Pastors de Catalunya

El centre ja ha format més de 150 persones d'arreu de Catalunya, de les quals més de la meitat es dedica professionalment a la pagesia, en la majoria de casos com a emprenedores
Escola de Pastors de Catalunya
15/11/2017 17:45

L'Escola de Pastors de Catalunya té obertes les inscripcions fins al pròxim 26 de novembre. La proposta formativa enguany arriba a la 10a edició amb un bon balanç dels darrers 9 anys, en què hi han participat 154 alumnes, dels quals un 57 per cent ha acabat vinculat professionalment a l’activitat agrària, ja sigui amb un projecte propi, treballant per una altra persona o bé fent de pastors de muntanya. Un 25 per cent de l'alumnat continua interessat en trobar una feina relacionada amb la pagesia.

Des de l'any 2009, el centre ha rebut 379 sol·licituds. Es tracta d'una dada significativa tenint en compte que la majoria d'Escoles de Capacitació Agrària oficials han tingut una davallada important d'alumnat. L’orientació principal que trien els estudiants és la producció lletera vinculada a cabres, ovelles o vaques.

Actualment hi ha 195 explotacions que participen en la formació pagesa. L'Escola afirma que actua "com a vertebradora del sector ramader ecològic a Catalunya". El projecte inclou un servei de voluntariat vinculat al centre, a més de quatre delegacions que prenen part en el procés. Els interessats compten amb una borsa de treball en actiu que ofereix periòdicament ofertes laborals d'arreu del país. En total, s'ha gestionat més de 107 ofertes en els darrers tres anys.

Inscripcions

Les bases d'inscripció es poden trobar a la pàgina web de l'Escola de Pastors de Catalunya. El document explica els detalls de funcionament, l’estructura del curs i els requisits per poder-hi participar. Es pot demanar més informació al correu o bé trucar al 973 620 977.