Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Seguiment de prop del 70% de la vaga d'ensenyament a l'Institut Joan Brudieu

Seguiment de prop del 70% de la vaga d'ensenyament a l'Institut Joan Brudieu

A La Valira, on només hi estaven convocats els alumnes de 3r d'ESO, s'hi han sumat el 25% dels estudiants. A l'Escola Agrària s'hi han afegit quasi tots els alumnes del cicle d'activitats esportives
Institut Joan Brudieu
26/10/2017 13:55

La vaga d'ensenyament convocada arreu de Catalunya per rebutjar l'aplicació de l'article 155 ha tingut un seguiment desigual a la Seu i a l'Alt Urgell, tot i que ha estat majoritari al centre de referència de la comarca, l'Institut Joan Brudieu.

Concretament, segons dades facilitades per la direcció, al Joan Brudieu han respost a la convocatòria, i per tant no han assistit a classe, un 68% dels alumnes cridats a vaga; és a dir, els de 3r i 4t d'ESO i els de 1r i 2n de Batxillerat. Un percentatge que varia en funció de cada curs i que ha estat més elevat en el cas de Batxillerat.

A l'Institut La Valira, s'hi han sumat un 25% dels alumnes de tercer d'ESO, mentre que la resta han fet classe amb normalitat. Des del centre han recordat que aquest era l'únic curs on els estudiants estaven convocats, tenint en compte que per ara La Valira no té curs de 4t ni tampoc de batxillerat. Ambdós centres han matisat que els alumnes que han fet vaga ho havien notificat 48 hores abans, amb el permís dels seus pares, mares o tutors.

Pel que fa a l'Escola Agrària del Pirineu, a Bellestar, el seguiment ha estat molt diferent segons cada cicle de grau mitjà. Al d'Aprofitarment i Conservació del Medi Natural, han assistit a classe tots els alumnes: 16 de primer i 17 de segon. En canvi, al de Conducció d'Activitats Fisicoesportives al medi natural, 17 dels 19 estudiants han fet vaga.