Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Seguiment desigual de la vaga d'ensenyament a l'Alt Urgell

Seguiment desigual de la vaga d'ensenyament a l'Alt Urgell

El 90% dels alumnes de l’Institut Joan Brudieu s’han sumat a la convocatòria i s’han tornat a mobilitzar pels carrers de la Seu Pel que fa al professorat, el CEIP d’Oliana ha estat el centre amb més professors en vaga a primària. El vint-i-cinc per cent dels professors de secundària de l'Alt Urgell no han fet classe
Manifestació dels alumnes de l'IES Joan Brudieu (13.11.08)
13/11/2008 12:12

Seguiment desigual de la vaga d’ensenyament a la Seu d’Urgell i comarca. Les escoles públiques gairebé ni han notat la convocatòria del sindicat majoritari, USTEC-STES, excepte el CEIP Sant Jordi d’Oliana, on s’han hagut d’aplicar els serveis mínims. El centre de secundària més afectat per l’aturada ha estat l’Institut Joan Brudieu. Un 90% dels estudiants a partir de tercer d'ESO no ha anat a classe.

A primera hora del matí un centenar dels joves -també del col.legi concertat 'La Salle'- s’ha concentrat davant l’Institut i ha recorregut els carrers de la Seu fins a l’Ajuntament per expressar el seu rebuig a la Llei d’Educació de Catalunya. Els alumnes han llegit un manifest en què també s’oposen al Pla Bolonya, d’àmbit europeu.

Pel que fa al professorat, un terç de la plantilla de l’IES Joan Brudieu no ha fet classe i s’ha sumat a la mobilització. A més, una part d’aquesta trentena de docents ha assistit a la concentració unitària a la plaça Universitat de Barcelona. A l’IES d’Oliana han secundat la convocatòria cinc dels vint professors del centre. L’alumnat ha assistit a classe amb normalitat.

A l’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu, a Bellestar, tot i que cap professor s’ha sumat a la vaga, un noranta per cent dels alumnes no han anat a classe.

A primària, per a la majoria dels col.legis ha estat una jornada tranquil.la, com és el cas del col.legi Albert Vives, on cap professor s’ha afegit a la convocatòria de vaga. Dos mestres han seguit l’aturada al col.legi Pau Claris i dos professors s’ha adherit a la mobilització al CEIP de Castellciutat.

La Llei d’Educació de Catalunya ha entrat a tràmit parlamentari aquest dimecres a la tarda. Tot i que els sindicats i associacions de l’ensenyament públic coincideixen a rebutjar l’actual projecte de reforma educativa de la Generalitat, no s’han posat d’acord a l’hora de decidir el tipus de mobilitzacions. És el cas de CCOO, UGT, AJEC, FAPAC i FAPAES, que es manifestaran contra la LEC el pròxim diumenge, dia 30 de novembre. Entre les crítiques destaca que la reforma “margina l'escola pública en favor de la concertada, sense aportar solucions a problemes de pressupost i massificació".