Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Selena Soro guanya el Premi Carlemany amb 'Misteris de la boira'

Selena Soro guanya el Premi Carlemany amb 'Misteris de la boira'

El certamen afavoreix la implicació d'alumnes dels tres sistemes educatius d'Andorra per fomentar l'afició per la lectura entre el jovent
Selena Soro recull el Premi Carlemany
20/10/2020 14:01

Selena Soro, amb l'obra ‘Misteris de la boira’, és la guanyadora del Premi Carlemany 2019 al Foment de la Lectura, que ha anunciat aquest dilluns la ministra de Cultura del Govern d'Andorra, Sílvia Riva. El certamen, que ha celebrat la 9a edició, permet que alumnes dels tres sistemes educatius andorrans decideixin el desenvolupament d'un relat. El jurat té en compte que la novel·la guardonada reculli elements que incentivin els lectors joves.

En aquesta experiència 9 joves han compartit les mateixes lectures i han après, amb els seus tutors, a trobar arguments per valorar les diferents obres des d'un punt de vista objectiu i amb criteris literaris. Els membres del jurat juvenil d’enguany han estat tres alumnes del Col·legi Sant Ermengol, tres de l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma i tres més del Liceu Comte de Foix. Tots ells han estat assessorats per un consell lector, format enguany per l'editora Glòria Gasch i les professores Alèxia Carreras, Mireia Nogué i Marta Manzanares. P

El lliurament d’enguany, ateses les mesures de seguretat establertes, s’ha ajornat perquè alumnes i jurat puguin intercanviar opinions i punts de vista amb l’escriptora guanyadora i rebre l’obsequi d’agraïment per part del Ministeri de Cultura i Esports per la seva tasca.

Sílvia Riva ha felicitat Selena Soro i la resta de participants en el concurs, que aquesta vegada ha comptat amb la presentació de 12 originals. En relació a l’argument de l’obra, de gènere fantàstic, la periodista i escriptora catalana ha explicat que la idea la va recollir d’un conte que ella mateixa va escriure quan era petita. “El llibre ha nascut d’una mestra que ens va fomentar la lectura, per això és encara més especial guanyar un guardó que porta com a títol Premi Carlemany per al Foment de la Lectura”, ha explicat. El guardó té una dotació de 8.500 euros aportats pel Govern d'Andorra i l'editorial catalana Grup 62.