Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Signat a la Seu un conveni entre l'ACM i l'Assemblea d'Iniciatives Rurals de Catalunya

Signat a la Seu un conveni entre l'ACM i l'Assemblea d'Iniciatives Rurals de Catalunya

El document permetrà que els grups Leader, que s'han reunit aquest dimecres al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, puguin accedir a productes i serveis de la central de compres de l'entitat municipalista
Conveni entre l'ACM i ARCA (Foto: ACM)
20/12/2018 12:32

El secretari general de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Albert Batalla, ha signat aquest dimecres al migdia un conveni de col·laboració entre l'entitat municipalista i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), a través del qual els grups Leader podran accedir als productes i serveis de la Central de Compres en benefici dels municipis rurals. El protocol també estableix la possibilitat de formalitzar convenis específics entre les entitats signants, en cas que sorgeixi algun projecte específic o una línia de cooperació més concreta. La signatura del document s'ha fet a la Seu d'Urgell, en el marc de l'Assemblea General de l'ARCA.

Albert Batalla ha destacat que amb ARCA "es comparteix una visió de país i es treballa per una Catalunya cohesionada on tothom compti, des de la capital del país fins al municipi més petit". Així mateix, ha remarcat la importància d'establir mecanismes de col·laboració.

Per la seva banda, Carles Luz, president de l'entitat rural, ha valorat molt positivament la signatura del conveni. “És un primer pas que ha de permetre impulsar projectes de forma conjunta per dinamitzar els municipis rurals de Catalunya i fer front a reptes com la despoblació", ha dit. Luz també ha assenyalat que és rellevant el fet que s'obre una línia de cooperació entre ambdues entitats "pel benefici mutu". En aquest sentit, ha agraït els serveis que obtindran els Grups d'Acció Local (GAL), com la central de compres, i ha recordat que l'ACM tindrà alhora a la seva disposició el coneixement profund del territori i les seves necessitats.