Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Signat el conveni que permet la rehabilitació de la Capella de la Immaculada

Signat el conveni que permet la rehabilitació de la Capella de la Immaculada

L’Institut Català del Sòl treurà a licitació i adjudicarà de manera immediata l’execució dels treballs
10/09/2007 13:49

L’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, i el director general d’Arquitectura i Paisatge, l’exalcalde urgellenc Joan Ganyet, han signat avui el conveni oficial per a la rehabilitació definitiva de la capella de la Immaculada. L’església s’habilitarà com a auditori i sala de conferències. La intervenció tindrà un pressupost de 586.881 euros, després que s’hagi fet una revisió a l’alça d’un primer conveni firmat entre el consistori i el departament de Política Territorial i Obres Públiques.

El cost de les obres serà finançat a parts iguals per ambdues administracions. L’Institut Català del Sòl treurà a licitació i adjudicarà de manera immediata l’execució dels treballs.

L’alcalde urgellenc, Jordi Ausàs, ha afirmat avui que la implicació del Govern “és molt important per a la nostra ciutat, així com per l’enriquiment cultural de tots els urgellencs i urgellenques”. Per això, ha agraït les gestions fetes per Joan Ganyet i la seva implicació en el projecte.

De la seva banda, el director general d’Arquitectura, Joan Ganyet, s’ha mostrat satisfet per l’acord, ‘que suposarà l’ampliació de l’oferta d’espais culturals a la Seu, i que continuarà amb un procés de requalificació de la ciutat històrica’.

La rehabilitació de la Capella de la Immaculada, redactada per l’arquitecte Ricard Lobo, preveu la creació d’un auditori que també pugui ser utilitzat com a aula magna i sala de conferències. També es contempla els espais col•laterals com la recepció, comunicacions verticals, vestuari, sanitaris i magatzem, a més a més d’una sala d’exposicions. L’indret estarà vinculat amb les escoles municipals, la UNED i el nou centre associat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

L’entrada principal serà pel pati que hi ha a l’entrada de la placeta de Les Monges, des d’on s’accedeix directament a la sala d’audicions, amb una capacitat de 150 places. A la sala d’exposicions també s’hi pot accedir des de la plaça pública de l’avinguda de Pau Claris.

A la planta superior hi ha el cor, al qual s’accedeix a través d’una escala independent. A la part oposada a l’entrada principal es preveu una entrada secundària per on es podrà accedir, d’una manera directa i independent de l’auditori, a les escoles municipals. La Capella de la Immaculada forma part del conjunt d’edificacions que anteriorment formaven l’escola Companyia de Maria Lestonnac.

La capella de la Immaculada es va acabar de construir l’any 1730.

L’Ajuntament de la Seu ha anunciat que ara s’ha demanat un ajut de l’1 per cent cultural al Ministerio de Fomento espanyol per aconseguir una nova subvenció econòmica.

  • Església Immaculada - Signatura conveni Ausàs-Ganyet
  • Església de la Immaculada