Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / S'inicien les obres del reg de compensació de Peramola i Bassella

S'inicien les obres del reg de compensació de Peramola i Bassella

La xarxa de distribució té previst regar més de 550 hectàrees Un total de 103 explotacions es beneficiaran de la millora
Regs compensatoris - Marge dret
25/07/2014 12:23

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha iniciat les obres del regadiu de Peramola i Bassella. Es tracta d’uns treballs de compensació que els municipis de la zona reivindicaven des de fa més de 50 anys, ja que va ser un compromís que es va adquirir quan es va construir l’embassament d’Oliana i el pantà de Rialb.

La intervenció permetrà comptar amb noves terres fèrtils per mantenir i millorar l’activitat agroramadera. La xarxa de distribució té previst regar un total de 554,94 hectàrees, de les quals 481,01 hectàrees pertanyen a Peramola i 73,93 hectàrees a Bassella, i el nombre d’explotacions beneficiades és de 103.

La Generalitat de Catalunya executarà la xarxa secundària fins a arribar al filtre caçapedres del hidrants, i les corresponents soleres de formigó, amb un import previst de 2.857.810,78€. La Comunitat de Regants executarà des d’aquell punt fins a les preses parcel·làries, i durà a terme també els tancaments dels hidrants, amb un import de 538.291,80€. Restarà només acabar la part corresponent a la CHE.