Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Notícies / Sisè triomf consecutiu de la temporada per a Kilian Jornet amb el Giir di Mont

Sisè triomf consecutiu de la temporada per a Kilian Jornet amb el Giir di Mont

El corredor cerdà s'adjudica la prova italiana per cinquena vegada i n'estableix un nou rècord El cap de files de Salomon continua el seu recital de victòries en curses de muntanya internacionals
Kilian Jornet - Giir di Mont 2014
28/07/2014 12:06

Kilian Jornet continua comptant per victòries les competicions disputades enguany. L'atleta cerdà ha sumat el seu sisè triomf consecutiu de la temporada de curses de muntanya amb la victòria d'aquest diumenge al Giir di Mont, una de les proves més clàssiques del calendari internacional, que es disputa a Premana (Itàlia).

Tot i no ser puntuable per a la Copa del Món de skyrunning, que també lidera, Kilian Jornet no es volia perdre una prova que es disputa sobre un circuit de 32km amb un desnivell acumulat de 2.400 metres, a la qual assisteix des de l'any 2007 i que ara ja ha guanyat en cinc ocasions.

Jornet es va disputar el triomf amb Ionut Zinca, Zaid Ait Malek i Thor Ludvigsen. Al final de la segona baixada, el corredor català va començar a agafar distància i a la recta final es va imposar amb un temps de 3h12min36s, amb el qual a més a més ha establert el nou rècord de la prova.

Després de començar la temporada amb un segon lloc a la Transvulcania, a La Palma, Kilian Jornet ha guanyat la Zegama-Aizkorri, al País Basc; la vertical i la individual del Mundial de Skyrunning, a Chamonix; la Hardrock 100, a Colorado (EUA); i la Dolomites Skyrace, a Canazei (Itàlia). A més a més, ha batut el rècord d'ascens i descens del McKinley, el cim més alt d'Amèrica del Nord.

L'esportista pirinenc resident a Chamonix reconeix que enguany està tenint "molt bones sensacions" i que "els resultats estan acompanyant". La propera cita de Jornet serà la Sierre Zinal, el 10 d'agost a Suïssa.