Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / S'obre finalment el nou túnel de Vielha

S'obre finalment el nou túnel de Vielha

Des d'aquest dimarts, a les 4 de la tarda, es pot començar a circular pel vial. Francés Boya considera que és una data històrica per a l'Aran
04/12/2007 09:24

El Ministeri de Foment obre al trànsit aquest dimarts, a les 4 de la tarda, el nou túnel de Vielha. El vial es posa en marxa finalment després d'alguns retards, d'haver patit una aturada de l'obra i un cop garantit que tindrà tres carrils, i no dos com havia anunciat el govern central.

L'obertura es fa sense inauguració oficial, tot i que es farà un acte públic properament. Sigui com sigui, el síndic d'Aran, Francés Boya, considera que és una data històrica per a la vall.

En declaracions a COM Ràdio, Boya ha destacat el fet que s'hagi aconseguit mantenir els tres carrils, per compensar el trànsit de camions i vehicles lents.

Les obres, executades per la Unió Temporal d'Empreses formada per OHL, Concisa i Comsa, han comportat una inversió total de 200.785.410,44 euros. La galeria, de 5.230 metres de longitud, disposa de galeries de connexió amb el túnel actual. Les obres també inclouen la reordenació dels accessos, mitjançant l'execució de les noves entrades del túnel i la seva connexió amb el túnel actual. A més a més, la nova infraestructura disposa d'edificis de ventilació a les dues boques i d'edificis d'explotació i manteniment, a uns 500 metres de la Boca Nord.

Per tal de complir amb les màximes garanties de seguretat, el nou túnel de Vielha està dotat, entre altres equipaments, amb 12 refugis, 25 nínxols de seguretat, 25 nínxols d'incendi i 25 nínxols de drenatge. Així mateix, també hi ha un 'sistema de diluvi' per tal d'extingir incendis, pals SOS, un sistema tancat de televisió, megafonia i radiocomunicadors.