Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / S'obre un concurs públic per a la remodelació i ampliació del búlder d’escalada del poliesportiu municipal de la Seu

S'obre un concurs públic per a la remodelació i ampliació del búlder d’escalada del poliesportiu municipal de la Seu

La millora es va aprovar en els Pressupostos Participatius de l'any passat, promoguts pel consistori urgellenc
Búlder d'escalada a la Seu (Foto: Ajuntament de la Seu)
04/06/2019 15:10

L'Ajuntament de la Seu d’Urgell ha tret recentment a licitació les obres de remodelació i ampliació del búlder d’escalada que hi ha ubicat al poliesportiu municipal. El termini per a la presentació de les propostes finalitzarà el pròxim 12 de juny.

La millora és una de les accions aprovades dins dels Pressupostos Participatius de l’any passat. Segons ha indicat el regidor d’Esports en funcions del consistori urgellenc, Isidor Alberich, “l’objectiu serà adequar i fer més gran l’espai existent per a la pràctica de l’escalada indoor al municipi i donar una resposta a la demanda creixent d’aquest esport al territori”.

El projecte preveu la reparació de l'actual búlder de fibra de vidre amb la substitució dels matalassos existents per d'altres de nous, el reforçament de l'estructura de suport, el repintat de la superfície actual amb imitació de granit, així com l'arranjament dels ancoratges de les preses que estiguin malmesos. Paral·lelament, es retiraran les parets de conglomerat que hi ha ara al costat del búlder. Amb la intervenció, es mantindrà la cova actual i es millorarà el seu estat per què pugui seguir essent utilitzada pels escaladors que s'inicien.

Els treballs també inclouen l'habilitació d'una zona d'escalada infantil o d'iniciació amb parets de fusta, situada al costat del búlder de fibra de vidre i amb uns 25 m2 de superfície. Les dues instal·lacions, cova i noves parets, es destinaran a l'escalada d'iniciació, per la qual cosa s'equiparan amb nous matalassos amb sistema de subjecció entre ells.

A més a més, es farà una zona d'escalada de nivell mig i avançat, amb parets de fusta, amb una alçada de 4 metres i una superfície mínima de 140m2. Aquest espai disposarà de formes verticals, zones lleugerament desplomades i desploms per mantenir la continuïtat de l'escalada. S'equiparà també amb diferents volums, cosa que permetrà una gran varietat de vies i dificultats canviants. L'equipament ocuparà l'espai on fins ara se situava el tatami i estarà destinada a escaladors de nivell mig, avançat i d'alt nivell. La intervenció també contempla el subministrament i col·locació de matalassos de protecció.

Cal destacar que la millora implicarà la introducció d'elements addicionals, com una taula d'entrenament tipus Progression i una zona de campus Moon Board amb un desplom de 40 graus, superfície de 15m2, preses específiques i sistema de LEDs. El material s'ampliarà amb un mínim de 630 preses de diferents mides, deu volums d'escalada de diferents tipus (simètrics i asimètrics) i mides, i els matalassos necessaris per a cadascun dels espais.

Termini d'execució de 4 mesos

El preu inicial de la licitació del subministrament de les parets d'escalada és de 48.000 euros més IVA, als que caldrà sumar-hi el cost de l'habilitació del nou espai per al tatami, que té un pressupost de 8.500 euros més IVA.

El termini d'execució establert és de quatre mesos a partir de l'adjudicació definitiva, el que fa preveure que la instal·lació pugui estar operativa el mes d'octubre, coincidint amb l'inici de l'activitat de les Escoles Esportives Municipals, i plenament actiu de cara als mesos d’hivern, quan l'escalada a l'aire lliure és més dificultosa.