Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Sor Lucía Caram presenta a la Seu el projecte 'Invulnerables' contra la pobresa infantil

Sor Lucía Caram presenta a la Seu el projecte 'Invulnerables' contra la pobresa infantil

La religiosa i activista social oferirà una xerrada dimarts vinent, dia 6, a les 8 del vespre a la Sala de Sant Domènec. Els dies següents també es podrà conèixer la campanya amb una exposició al vestíbul del Centre Cultural Les Monges
Conferència de sor Lucía Caram a la Seu d'Urgell
27/02/2018 18:15

La monja i activista social Sor Lucía Caram serà la setmana vinent a la Seu d'Urgell, on oferirà una conferència per sensibilitzar i donar a conèixer el programa 'Invulnerables'. La xerrada, oberta a tothom, serà dimarts vinent, 6 de març, a les 8 del vespre a la Sala de Sant Domènec.

Aquest projecte solidari, que es desenvolupa en diverses ciutats de Catalunya, té com a objectiu principal lluitar contra la pobresa i l’exclusió social de les famílies però, sobretot, dels infants. La xerrada és organitzada per les Regidories de Solidaritat i Cooperació i de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb la col·laboració de l'Obra Social la Caixa i la Fundació FC Barcelona.

La conferència anirà acompanyada de l’exposició de fotografies '#Invulnerables. Tot és possible’, que estarà instal·lada a l’absis de la mateixa Sala de Sant Domènec. Aquesta mostra també es podrà visitar els dies següents, del 7 al 16 de març, al vestíbul del centre cultural Les Monges.

El somni dels infants

‘Tot és possible’ és un recull d’imatges captades pels fotògrafs Sunsi Albets, Joan Locubiche, Víctor López i Rubén Quintas que mostren els somnis d’infants en situació de vulnerabilitat que són beneficiaris del programa impulsat per la Fundació FC Barcelona, l’Obra Social la Caixa, la Fundació Rosa Oriol i la Generalitat de Catalunya.

#Invulnerables és un programa pilot adreçat als infants i les famílies que viuen en un context de màxima vulnerabilitat. Aquesta intervenció vol donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, tot oferint acompanyament i suport integral a la família, juntament amb orientació a pares i mares tot promovent la igualtat d’oportunitats. Per dur-lo a terme s’ha triat vuit territoris d’acord amb l’equilibri territorial i en funció dels resultats dels indicadors territorials del risc de pobresa i exclusió social: indicadors de renda, de desocupació, de protecció social i de demografia. Les ciutats i nuclis seleccionats han estat: Manresa, Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, Manresa, el Vendrell, Tortosa, Salt i el barri lleidatà de la Mariola.