Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Sort tindrà un abocador de runa de construcció

Sort tindrà un abocador de runa de construcció

04/03/2008 10:25

L'Ajuntament de Sort ha concedit fa poc, i per primer cop al Pallars Sobirà, la llicència d'activitats per a un abocador de runa de construcció, actuació amb la qual es procedeix alhora a la clausura d'una antiga pedrera d'ofites, ubicada a la carretera de Montardit de Dalt, a la LV-5222.

Aquesta actuació, que suposarà una important millora paisatgística de l'entorn del Batlliu de Sort, implica també que, un cop finalitzades les obres prèvies de condicionament, s'evitarà abocaments il.legals i descontrolats. Al Pallars Sobirà, el 82% de la superfície pertany a figures de protecció mediambiental i paisatgística. Aquesta iniciativa també suposarà un important estalvi per als constructors de la comarca, que a partir d'aquest moment no hauran de traslladar la runa de construcció als abocadors del Pallars Jussà o de l'Alt Urgell, amb el perjudici econòmic que això suposava.

La tradicional pedrera d'ofites de Montardit de Dalt ha estat una important font proveïdora d'una roca molt apreciada per les seves qualitats de  rigidesa i manca d'elasticitat, que la fan especialment indicada per a la fabricació de tot-u, material molt utilitzat en el ferm de carreteres i pel rebliment de les vies del Tren d'Alta Velocitat.

Cal fer esment que es preveu que aquest abocador de runa de construcció, de gestió privada i amb una capacitat de més de 60.000 metres cúbics de volum, tingui una vida útil d'almenys deu anys, subjecte a posteriors ampliacions si així s'escau.

L'Ajuntament de Sort posa de manifest en un comunicat el seu desgrat per la complexitat del tràmit administratiu de la llicència ambiental davant les autoritats responsables, que s'ha allargat durant més de dos anys i mig, període durant el qual els constructors de la comarca han hagut de fer front a una important despesa per traslladar els seus residus fora del Sobirà.