Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / 'Sputnik òrbita 90' recupera el reportatge del Doctor Music Festival 1996

'Sputnik òrbita 90' recupera el reportatge del Doctor Music Festival 1996

Es pot veure avui dilluns (22.45h) al Canal 33. L'espai està reemetent actualment alguns dels millors moments de l'emblemàtic programa musical d'ara fa dues dècades
Doctor Music Festival 1996 (Sputnik)
03/04/2017 18:55

El Canal 33 de Televisió de Catalunya recupera avui dilluns (22.45h) el reportatge que el programa 'Sputnik' va dedicar al Doctor Music Festival 1996. Actualment la cadena pública està oferint cada setmana 'Sputnik òrbita 90', una sèrie documental que permet tornar a veure el bo i millor del conegut magazine musical, que va marcar una època en la televisió ara fa dues dècades.

L'espai permet reviure l'esdeveniment excepcional que va suposar la celebració, al bell mig de les Valls d'Àneu, d'un festival de rock del màxim nivell, amb alguns dels grups i cantants més consagrats de l'època i en un moment en què aquests macrofestivals eren menys habituals que ara. En aquesta primera edició hi van actuar entre d'altres David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Patty Smith, Blur, Sepultura, Bad Religion i Suede.

La 'reencarnació' pren forma

El Doctor Music, que ben aviat es va conèixer com "el festival de la Vaca" o "el Woodstock català", va situar el petit poble d'Escalarre al mapa mundial del rock. Posteriorment se'n van fer dues edicions més, els anys 1997 i 1998. Precisament aquest any passat s'ha anunciat que l'estiu del 2019 el certamen tornarà al Pallars Sobirà amb una edició excepcional i commemorativa, novament dirigida pel promotor Neo Sala i que aspira a reunir tant els qui van viure les edicions originals com la gent jove que vulgui sumar-se a l'esperit únic d'un festival en ple cor del Pirineu.

La "reencarnació" del certamen ja va prenent forma. L'organització ja ha estrenat la pàgina web de l'edició 2019, on s'anuncia que els abonaments es posaran a la venda el mes vinent i s'avança tots els detalls del projecte, tret de la programació musical, que es concretarà més endavant.