Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Subvenció per construir l'Arxiu Comarcal de l'Alta Ribagorça

Subvenció per construir l'Arxiu Comarcal de l'Alta Ribagorça

L'equipament s'habilitarà a la Torre Abacial del Pont de Suert i té un pressupost de més d'un milió d'euros
El Pont de Suert (Foto: Ajuntament del Pont de Suert)
28/10/2019 12:35

El Govern català ha autoritzat l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) a concedir a l’Ajuntament del Pont de Suert una subvenció, per un import d’1.096.624 euros, per a la construcció, la direcció facultativa i l’equipament de la seu de l’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça al Pont de Suert durant el període 2019-2021.

La comarca de l’Alta Ribagorça encara no disposa d’arxiu comarcal a la seva capital, el municipi del Pont de Suert. La necessitat de crear aquest servei justifica l’especificitat del projecte per al qual es concedeix la subvenció, ja que els arxius comarcals són centres de titularitat de la Generalitat i entre les funcions del Departament de Cultura hi ha la de construir l’arxiu comarcal a cada comarca.

A l’Ajuntament del Pont de Suert, en tant que consistori de la capital de comarca, li correspon acollir el servei d’arxiu comarcal, i s’ha implicat directament en el projecte amb la cessió al Departament de Cultura, mitjançant conveni, de la Torre Abacial. Aquesta cessió té la finalitat de permetre la rehabilitació de l’espai i, un cop finalitzades les obres d’adequació, el consistori es farà càrrec entre d’altres coses del seu manteniment, tal com succeeix amb la resta d’ajuntaments capital de comarca del país.