Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Suma d'esforços en l'atenció d'infants, adolescents i joves en risc a l'Alt Urgell

Suma d'esforços en l'atenció d'infants, adolescents i joves en risc a l'Alt Urgell

El Consell Comarcal, l’Ajuntament de la Seu, el departament d’Educació, el Sant Hospital i les ABS de la comarca, han firmat un conveni de col.laboració i coordinació Els protocols de detecció han permès constatar els darrers anys un augment dels maltractaments físics i psíquics entre els menors
Signatura del conveni per a infants i joves en risc
11/02/2008 14:57

Avui s’ha fet al Consell Comarcal de l’Alt Urgell la signatura d’un conveni de coordinació i col.laboració en matèria d’intervenció en infants, adolescents i joves en risc a la comarca. El protocol ha estat subscrit formalment pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu, el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Sant Hospital, i les Àrees Bàsiques de Salut de la Seu i de l’Alt Urgell Sud.

El president del Consell Comarcal alturgellenc, Jesús Fierro, ha expressat la seva satisfacció pel fet que “a partir d’ara s’aconseguirà un seguiment i un tractament més eficient dels casos de maltractaments en joves, alhora que no es duplicaran serveis”. Fierro ha justificat la necessitat d’optimitzar l’atenció entre aquest col.lectiu “ja que hi s'ha detectat un augment de les situacions de risc en infants”.

En aquest sentit, el coordinador de l’ABS de la Seu d’Urgell, José M. Palacín, ha puntualitzat que, tot i que no hi ha dades, “ara hi ha més sensibiltat i més consciència a l’hora de percebre maltractaments en els nens i joves, que poden ser psíquics o físics”. Palacín ha indicat que durant les revisions rutinàries s’estableix un apartat específic per conèixer possibles situacions de risc.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, s’ha mostrat convençut que la col.laboració entre les diverses institucions permetrà treballar amb més recursos humans i econòmics, fent una tasca també de prevenció. Així mateix, Ausàs ha anunciat que el departament d’Acció Social i Ciutadania vol obrir un centre especialitzat en infants i joves en risc, que es convertiria en un espai que donaria servei a les comarques de l’Alt Pirineu, i que atendria els casos més extrems.

A l’acte de signatura del convenihi ha assistit el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; l’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs; el gerent de la Fundació Sant Hospital, Jordi Riba; el coordinador de l’Àrea Bàsica de Salut de la Seu, José M. Palacín, i un representant del departament d’Educació. La iniciativa també compta amb el suport dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal de la Seu d’Urgell.