Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Surt a la venda la nova Agenda del Pirineu

Surt a la venda la nova Agenda del Pirineu

La publicació vol ser una eina útil per conèixer més a fons la realitat de les comarques que configuren l'Alt Pirineu i Aran
Agenda del Pirineu 2009
29/12/2008 18:50

Un grup de periodistes i dissenyadors pirinencs han publicat l'Agenda del Pirineu 2009, la primera agenda feta amb la finalitat de ser una eina útil per conèixer més a fons la realitat de les comarques que configuren l'Alt Pirineu Català i Aran -l'Alt Urgell, la Cerdanya, els dos Pallars, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça- i, també, els comuns d'Andorra.

Aquesta publicació, que es pot adquirir a les llibreries i quioscos del Pirineu a un preu de 9 euros, és una eina manejable, amb informació útil i pràctica, sobre les tradicions i les festes, la gastronomia, els hotels, la història, el territori, la gent i la seva cultura.

Segons una de les impulsores d'aquest projecte editorial, Cristina Tarrés, "l'agenda està pensada i feta tant per la gent del país com pels milers de turistes que visiten les comarques del Pirineu". Entre la informació que inclou hi ha el calendari amb les hores solars i les llunes de cada mes, el santoral, un recull de festes i tradicions que se celebren al llarg de l'any, informació turística amb telèfons d'interès, gastronomia i dues guies, una de formatgeries i una altra de tots els museus de l’Alt Pirineu i Aran.

En opinió de Cristina Tarrés, "l'agenda té un cert regust local i reflecteix les idees i aportacions fetes per la gent més propera, pels escriptors de la zona, pels periodistes, pels pagesos i ramaders pirinencs, pels botiguers, pels hotelers i per tots aquells que, en definitiva, són qui millor coneixen el territori". Per Tarrés, "aquest ha estat un projecte difícil ja que tots estem molt acostumats a treballar amb agendes més genèriques i estem poc acostumats a productes editorials d'aquestes característiques".