Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Surt a licitació el projecte de construcció del nou consultori de Castellciutat

Surt a licitació el projecte de construcció del nou consultori de Castellciutat

El servei s'instal·larà a l'edifici dels antics estudis de RàdioSeu. La planta baixa de l'immoble es destinarà a necessitats veïnals del poble
Antics estudis de RàdioSeu, a Castellciutat (Arxiu)
18/12/2019 12:55

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha tret a licitació el projecte de construcció de les noves dependències del Consultori Mèdic de Castellciutat. El servei, que actualment és en un local del carrer de Marc Comes, es traslladarà uns metres més avall: a l'edifici dels antics estudis de RàdioSeu, ubicat al número 3 del carrer del Doctor Robert.

L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha avançat que el projecte contempla aprofitar la planta principal, a peu de carrer, per habilitar-hi una zona de recepció del consultori i dos departaments: un per a medicina i l'altre per a infermeria. Just a sota del servei mèdic, també s'aprofitarà la planta baixa, on hi havia el magatzem i arxiu de l'emissora municipal, que es destinarà a necessitats del veïnat de Castellciutat, com pot ser la de tenir més espai per guardar-hi el material de la Festa Major o d'altres activitats habituals del poble. Aquesta planta també compta amb accés directe, en aquest cas des del carrer de Sant Sebastià.

Fàbrega apunta que aquest trasllat serà positiu per dos motius. D'una banda, perquè professionals i usuaris puguin fer les consultes mèdiques amb més comoditat i en millors condicions, en un espai que a més a més gaudeix de molta llum natural. I de l'altra, per estalviar a l'Ajuntament el lloguer que paga per l'actual consultori, tenint en compte que l'antic edifici de RàdioSeu és de propietat municipal.

El projecte comporta una inversió de 57.000 euros i compta amb una subvenció de la Diputació de Lleida. Tenint en compte aquest ajut i el fet que es deixarà de pagar el lloguer actual, l'Ajuntament considera que l'obra estarà amortitzada en només dos anys.

Amb aquestes obres també s'adaptarà l'entrada a l'edifici per garantir-hi l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda.