Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Surten a licitació les obres del centre de selecció i millora de la vaca bruna

Surten a licitació les obres del centre de selecció i millora de la vaca bruna

Les instal·lacions per a la promoció de les races bovines autòctones catalanes s'ubicarà a l'Escola Agrària del Pirineu, a Bellestar. El pressupost dels treballs supera els 200.000 euros
Instal·lacions destinades a la vaca de llet de l'Escola Agrària del Pirineu
16/02/2017 17:50

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha tret a licitació les obres de construcció del centre de testatge per a la promoció de les races bovines autòctones catalanes, que s'ubicarà a l'Escola Agrària del Pirineu, a Bellestar. L'equipament surt a concurs per un pressupost de 201.107,02 euros. El termini per presentar les ofertes finalitzarà el 13 de març i es preveu que els treballs s'enllesteixin en un termini de 6 mesos.

El projecte preveu enderrocar les construccions de quadres i magatzems destinats fins ara a la vaca de llet, i situar en el mateix espai el centre de testatge. Les edificacions que s'han de suprimir són la pallera (357 m2), el refugi-sala de munyir (242,95 m2), la nau de vedelles de recria (64,86 m2) i la nau de vedelles de recria de 3a edat (51 m2). També s'anivellarà el terreny.

El nou centre tindrà una superfície total de 488,27 m2 i disposarà d'un vestidor i una caseta per a l'equip de neteja. La intervenció aprofitarà l'accés i algunes instal·lacions, com les escomeses, la bassa de recollida d'aigües residuals, el femer i les sitges.

Manteniment i millora de les vaques autòctones

El nou centre de testatge per a la promoció de les races bovines autòctones catalanes és una instal·lació ramadera en la que es valora, se selecciona i s'exploten reproductors de races pures sobre la base d'un esquema de reproducció aprovat oficialment. Entre els seus objectius figuren el manteniment i la millora de la raça, defensant-la davant d'altres de forànies, per aconseguir una millor promoció comercial. Les instal·lacions seran clau per mantenir, millorar i promoure per exemple, la raça bruna.

El projecte el promou la Subdirecció General de Transferència i Innovació Agroalimentària i la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia.