Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Suspesa la pujada de la taxa d'escombraries al Pallars Sobirà

Suspesa la pujada de la taxa d'escombraries al Pallars Sobirà

El Consell Comarcal no ha pogut consensuar la mesura pel rebuig d'un dels membres del govern. Carles Isús defensa el sistema porta a porta tot i reconèixer-ne l'augment del cost
Ple del Consell del Pallars Sobirà (Foto: ACN)
17/06/2017 08:35

L'equip de govern del Consell Comarcal del Pallars Sobirà (CiU) no ha pogut aprovar la pujada prevista de la taxa d'escombraries en haver-se desmarcat un dels seus consellers d'aquest augment. Albert Vilardell (PDeCAT) ha dit a l'ACN que per ''responsabilitat'' no podia votar a favor d'aquest augment del 9,64% lineal.

Ramon Villuendas (ERC) ha reconegut que l'augment s'ha de fer però hi ha afegit que no està d'acord amb la forma. Villuendas s'ha mostrat partidari de bonificar la gent que fa bé el servei porta a porta i de penalitzar aquells usuaris que no fan la selecció correctament.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha lamentat no haver pogut aprovar la taxa i ha dit que maduraran millor com es fa aquest augment. La votació l'ha perdut l'equip de govern per set vots a favor, nou en contra (ERC, Fem Municipi i la CUP) i una abstenció del conseller de Progrés Municipal. Isús ha reconegut que el servei porta a porta és un model costós i amb dificultats però defensa que és viable. El president ha dit que aquesta taxa s'ha de modificar abans de finalitzar l'any i s'ha mostrat partidari de treballar-la entre tots per poder-la aprovar en un proper ple.

Isús ha argumentat que la mitjana de l'impost de les escombraries a Catalunya es situa en uns 116 euros i que la comarca del Pallars Sobirà es troba 22 euros per sota aquesta xifra. El president comarcal ha justificat l'augment proposat per garantir que el servei de recollida porta a porta tiri endavant.

El dirigent ha dit que confia que les paraules de l'oposició siguin pel bé de la comarca i no es tracti d'actuacions pensant a treure redits polítics.