Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tall a la carretera N-145 a causa d'una esllavissada a Andorra

Tall a la carretera N-145 a causa d'una esllavissada a Andorra

Aquest dissabte al matí s'ha tancat l'accés al Principat, des de la Seu, arran de la caiguda de roques que ha ocupat la CG1 a Sant Julià de Lòria. Al migdia s’ha restablert la circulació
10/08/2019 13:50

Actualització. 14.00 h

La circulació per la carretera N-145, entre la Seu d'Urgell i Andorra, ha estat tallada aquest dissabte al matí a causa d'una important esllavissada de roques que hi ha hagut a primera hora a la CG1, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Això ha generat retencions a l'N-260 al pas per la Seu, atès que a la rotonda d'enllaç amb l'accés a Andorra els Mossos d'Esquadra havien d’informar de la impossibilitat d'accedir al Principat per aquesta via.

Segons han informat el Servei Català de Trànsit i l'Agència de Mobilitat d'Andorra, l'incident s'ha produït pels volts de 2/4 de 7 del matí, quan hi ha hagut un gran despreniment de roques damunt de la carretera a davant mateix del centre comercial Punt de Trobada, que ha patit danys a la façana i a la zona d'entrada.

Quan han arribat al lloc dels fets els efectius policials i d'emergències andorrans -i després de comprovar que no hi havia ferits, s'ha procedit a tallar el trànsit, atès que una part de les pedres ocupaven els quatre carrils d'aquell indret. Paral·lelament, a l'Alt Urgell també s'ha tancat la totalitat de la carretera N-145, en el tram de 9 quilòmetres entre la Seu i la frontera.

El Govern d’Andorra ha pogut reobrir un dels quatre carrils de la CG1 cap a les 12 del migdia, després que s’ha netejat la via i se n’ha comprovat l’estabilitat. Més tard, pels volts de la una, ja s’ha pogut restablir totalment el trànsit en els dos sentits de la marxa, tot i que inicialment només per a vehicles lleugers. Concretament, s’ha fet a través dels carrils de l’aparcament a l’aire lliure que hi ha a davant mateix de l’edifici del Punt de Trobada.

Al matí, mentre la connexió amb Andorra estava tallada, els Mossos d’Esquadra informaven als conductors pel que fa al tall, que ha afectat tant els qui volien anar a Andorra per turisme com els qui hi han d'anar per motius de feina, principalment des de la Seu.

Els visitants que tenien previst anar-hi per un sol dia han optat majoritàriament per girar cua o bé quedar-se al Pirineu català, mentre que els qui ja tenien alguna reserva hotelera, o bé els era imprescindible anar a Andorra, han hagut de desviar-se i entrar al país veí pel Pas de la Casa, a través de Puigcerdà i el coll del Pimorent; és a dir, per les carreteres N-260, RN20 i RN22. El mateix ha passat en sentit invers, per als qui necessitaven sortir d'Andorra. Això, de retruc, ha provocat cues tant per entrar com per sortir del Principat per França, i també per passar per Puigcerdà. 

  • Imatge de l'esllavissada a Sant Julià de Lòria, 10.08.2019 (Foto: Pere Farriol)
  • La carretera N-145, tallada des de la Seu a causa d'una esllavissada a Sant Julià de Lòria
  • Retencions a Puigcerdà, tot coincidint amb el tall viari a l’N-145