Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Taller de cuina d'aprofitament al Casal Cívic de la Seu, en benefici del Banc dels Aliments

Taller de cuina d'aprofitament al Casal Cívic de la Seu, en benefici del Banc dels Aliments

La iniciativa, que es durà a terme dijous vinent, de les 5 a les 7 de la tarda, forma part de la campanya 'La fam no fa vacances'. El centre urgellenc farà també una recollida de productes alimentaris
Taller de cuina d'aprofitament
17/05/2019 19:45

El Casal Cívic de la Seu d'Urgell durà a terme dijous vinent, 23 de maig, de 17 a 19 hores, un taller de cuina d'aprofitament. L'objectiu de la iniciativa, que es duu a terme de forma paral·lela a d'altres centres de la Generalitat, és col·laborar amb el Banc dels Aliments i sensibilitzar la població sobre el malbaratament alimentari local i global.

La proposta “Cuina d’aprofitament, una segona vida pels aliments” vol donar a conèixer el malbaratament alimentari que es produeix a les llars i les seves conseqüències, a més d’introduir nous hàbits per aprofitar del menjar i difondre bones pràctiques de prevenció davant la generació de residus, tant a l’hora d’anar a comprar com quan es cuina o es vol conservar els aliments. Finalment, es realitzarà un taller de cuina on es posaran en pràctica tots els conceptes apresos.

Per altra banda, un altra opció que planteja la campanya és el taller “Objectiu: civilització S!”, que pretén donar a conèixer el concepte del malbaratament alimentari, així com conscienciar del seu impacte i reflexionar sobre com avançar cap al desenvolupament sostenible de la societat. La idea és pensar sobre allò que succeeix quan no es posa límit al ritme d’explotació de recursos i la manera de distribuir-los, i sobre què es pot fer a nivell local per revertir els efectes d’aquest ús insostenible.

La Fam no fa vacances

El centre urgellenc també disposarà durant aquests dies d’unes caixes per fer una recollida d'aliments, on els usuaris podran dipositar les seves donacions. “La fam no fa vacances” és una campanya que vol aconseguir que les persones en risc de precarietat alimentària del nostre entorn rebin ajuda durant l’estiu.

La situació actual, amb més d’un 20% de la població catalana per sota el llindar de la pobresa i una demanda creixent d’aliments per part de les entitats, fa que el Banc dels Aliments hagi d’incrementar les tones distribuïdes. Aquesta és la raó principal que porta a la fundació a fer una nova crida a la societat catalana per recollir aliments de primera necessitat. La iniciativa pretén motivar a la ciutadania a mobilitzar-se contra precarietat, organitzant actes i activitats, durant els mesos de maig i juny, que permetin recollir aliments bàsics (oli, llet, llegum cuit i conserves) per omplir els magatzems de les entitats d’ajuda social de les seves respectives poblacions, i que aquestes les puguin fer arribar als seus beneficiaris durant l’estiu.

Fins al mes de juliol

Els Equipaments Cívics de la Generalitat de Catalunya han posat en marxa la campanya aquesta setmana, juntament amb la Fundació Banc del Aliments. La iniciativa s'allargarà fins al mes de juliol. Les inscripcions a la seu es poden fer al telèfon (973 36 15 45) o bé de forma presencial a l'avinguda de Garriga i Massó, 22, baixos.