Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Taller per a escoles sobre generació d'energies renovables al Pirineu

Taller per a escoles sobre generació d'energies renovables al Pirineu

PEUSA i Meteo Pirineus Catalans han impulsat la proposta, que explica els infants d'on sorgeixen aquests mitjans de producció i per què les comarques pirinenques són un entorn favorable per crear energia 100% verda
Adrall
30/04/2020 10:20

La companyia elèctrica PEUSA ha creat, conjuntament amb el portal Meteo Pirineus Catalans, un taller pràctic i un joc interactiu adreçats a les escoles perquè els infants d'entre 10 i 12 anys descobreixin com es generen les energies renovables al Pirineu i tot el potencial que tenen aquests mitjans.

Des de l'empresa urgellenca han explicat que "les decisions d’un futur no massa llunyà les prendran els qui avui són nens, nenes i joves" i que, tenint en compte la importància que estan adquirint les energies renovables, volen ajudar-los a aprendre com es generen alhora que juguen. La proposta, que s'anomena 'Les energies netes del Pirineu', també dóna a conèixer als escolars de quina manera s’emmagatzemen, com contribueixen a reduir el canvi climàtic i per què les condicions morfològiques i climatològiques fan del Pirineu un entorn favorable per generar energies 100% verdes.

El to i plantejament dels continguts és "divulgatiu i essencialment pràctic" i comença tot descobrint les muntanyes sobre una maqueta, per identificar-ne les valls i els cims principals. Els infants identifiquen i localitzen el recorregut i la força dels rius, la força del vent i l’escalfor del sol com a fonts primàries generadores d’aquestes energies.

Albert de Gràcia, director de MeteoPirineus Catalana, ha publicat un vídeo en què explica amb més detall la proposta de taller educatiu.