Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tallers a l'Alt Urgell per fomentar la multiculturalitat

Tallers a l'Alt Urgell per fomentar la multiculturalitat

La primera sessió "antirumors", a càrrec de La Xixa Teatre, serà aquest dimarts vinent al CETAP. L'objectiu dels impulsors és reflexionar sobre els estereotips
Tallers sobre multiculturalitat
06/03/2018 17:37

L’Oficina Jove, l’àrea de Ciutadania i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell organitzen dimarts vinent, dia 13, la primera sessió formativa d'eines i recursos per "desmuntar rumors i prejudicis sobre diversitat cultural". Aquest taller, batejat com a "antirumors", tindrà lloc de cinc de la tarda a les vuit vespre al CETAP de la Seu d’Urgell.

La sessió de formació va a càrrec de La Xixa Teatre. Segons expliquen els organitzadors, "a través d’exercicis pràctics i participatius, jocs i tècniques de teatre fòrum es treballaran els propis prejudicis i estereotips per tal d’apropar la noció d’interculturalitat".

També hi ha programades dues sessions més de cara al mes vinent, que comptaran amb la col·laboració de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania. En ambdues formacions s’aprofundirà en les nocions de prejudicis i estereotips i en "les formes de discriminació que porten del rumor al racisme". Alhora, s’analitzarà la realitat de l’Alt Urgell, tot iniciant el disseny d’un pla d’abordatge. Els impulsors d’aquesta iniciativa conviden a "sumar-se a aquesta proposta formativa que ajudarà a començar a posar fil a l’agulla per construir una comarca lliure de rumors”. La participació és gratuïta, però s'ha de confirmar al web www.bit.ly/AntirumorsAltUrgell.

La Xarxa Antirumors està formada per persones, entitats, col·lectius i serveis que volen fomentar la diversitat cultural. Entre d'altres accions, ofereix jornades formatives en xarxa, comissions, grups de treball i difusió de material i missatges.