Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tancat l'accés a les basses de Turriella, a Coll de Nargó

Tancat l'accés a les basses de Turriella, a Coll de Nargó

El propietari de la finca hi ha prohibit el pas per poder dedicar el terreny a la pastura d'animals. L'ajuntament recorda als visitants que el municipi disposa d'altres piscines naturals accessibles a peu
Accés a les basses naturals de Coll de Nargó des de l'L-511 (Foto: Manué Montero)
27/06/2017 18:30

L'accés principal a les basses naturals de Turriella, a Coll de Nargó, està tancat aquest estiu, segons se n'ha fet ressò el grup 'No ets de la Seu'. El propietari del camí el vol destinar enguany a pastura d'animals, per la qual cosa ha barrat l'entrada des de la carretera L-511 i hi ha instal·lat senyals que adverteixen de la prohibició d'accedir-hi.

Aquestes piscines naturals són un lloc al qual acudeixen a l'estiu força veïns de la comarca i d'altres visitants per refrescar-se i gaudir de l'entorn natural. Des de l'Ajuntament nargoní han explicat que han parlat amb l'amo per conèixer els motius del tancament i els ha explicat que vol destinar el terreny per a finalitats ramaderes, cosa que veu incompatible amb el pas constant de vehicles o persones. El consistori, alhora, ha recordat que no té gaire marge per intercedir-hi ja que és una propietat privada i, per tant, l'amo té tot el dret a fer-ne l'ús que cregui convenient si s'adiu a la llei.

Des del consistori reconeixen que hi ha d'altres accessos a les tolles, però adverteixen que en general són més complicats i perillosos. Habitualment els visitants deixaven els seus cotxes al peu de la carretera i feien uns 15 minuts a peu per arribar al paratge. Tanmateix, l'ens ha recordat que el municipi disposa d'altres espais no tan coneguts però amb un entorn semblant per banyar-s'hi, com ara les basses del Codó, uns metres més avall, que també s'alimenten del riu de Valldarques i que tenen un accés més fàcil.

En relació amb l'ús públic d'aquests espais no es descarta una regularització futura per evitar l'acció d'incívics.