Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tarruella vol evitar un 'esvoranc tecnològic' als pobles del Pirineu

Tarruella vol evitar un 'esvoranc tecnològic' als pobles del Pirineu

La cap de llista de CiU situa com a prioritat l’arribada de la banda ampla i la TDT. També proposa potenciar el tren o el bus per a l’accés a Andorra Podeu escoltar l'entrevista de RàdioSeu a l'apartat 'Ràdio a la Carta'
Logo Eleccions Generals 2008
28/02/2008 18:57

La cap de llista de CiU per Lleida a les eleccions generals, Conxita Tarruella, considera que la legislatura vinent és decisiva per “evitar un esvoranc tecnològic al Pirineu”. És a dir, impedir que molts nuclis de les comarques de muntanya quedin al marge de les noves tecnologies que ja són d’ús quotidià a les àrees urbanes.

En la ronda d’entrevistes que ofereix aquesta setmana RàdioSeu, Conxita Tarruella va situar ahir com a prioritat en tecnologia la de garantir que arribin a tots els nuclis de població tant la banda ampla –que al Pirineu pateix un retard notable pel que fa al pla previst- i la televisió digital terrestre (TDT) ja que en cas contrari molts pobles es poden quedar literalment sense televisió, amb l’apagada analògica prevista al Pirineu pel segon semestre de 2009.

Pel que fa a les comunicacions terrestres, Conxita Tarruella afirma que si CiU és necessària al proper Govern espanyol pressionarà per a la construcció d’un túnel sota el port del Cantó i per a la millora del tram Xerallo-el Pont de Suert, tots dos dins de la N-260. Tarruella creu que “el govern de Catalunya no ha fet prou pressió perquè es millorés l’Eix Pirinenc” i que, de la seva part, “el PP va fer algunes gestions però tampoc no va fer cap execució”. Així, conclou que els dos partits estatals “s’han abocat en l’AVE però s’han oblidat d’altres infraestructures importants”.

Quant als problemes de trànsit per accedir a Andorra per la N-145, la candidata nacionalista proposa la construcció d’un tren lleuger des de la Seu o bé la potenciació de l’autobús, acompanyada d’aparcaments dissuassoris tot seguint el model de Suïssa. En relació als treballadors fronterers, Tarruella considera que “se’ls ha de reconèixer el dret a la seguretat social i alhora posar-los els deures perquè hi col.laborin” però que, en tot cas, “cal un canvi legislatiu” que reconegui aquesta especificitat.

A escala més general, la cap de llista de CiU situa com a prioritats el desplegament de l’Estatut i la publicació immediata de les balances fiscals per “acabar d’una vegada amb la imatge d’insolidaris que es dóna als catalans”. També proposa una millora de l’educació amb la recuperació de valors com l’esforç i més suport a les famílies. Quant a la immigració, Tarruella entén que “és necessària, però hi ha d’haver un control i que es garanteixi la plena integració perquè puguin progressar; per això cal que coneguin la llengua i respectin els costums, així com els drets de les dones”.