Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Telefónica prendrà mesures per evitar talls d'Internet i telèfon a l'Alt Urgell

Telefónica prendrà mesures per evitar talls d'Internet i telèfon a l'Alt Urgell

El director general de l’empresa, Kim Faura, ha anunciat la inversió de més d'un milió d’euros per potenciar els radioenllaços i acabar un nou anell de fibra òptica L’AEAU, la Seu i el Consell Comarcal subratllen la importància de les telecomunicacions per al futur del territori
Telefónica - Ramon Salabert a la Seu
10/04/2008 14:27

El director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, ha anunciat avui a la Seu d’Urgell la inversió de més d'un milió d’euros per tal d’evitar que es tornin a repetir a l’Alt Urgell els talls d’Internet i de telefonia fixa del passat mes de febrer. Faura ha assegurat que la Seu i comarca disposaran d’aquí a sis mesos de dos anells de fibra òptica. La unió d’un tram de deu quilòmetres entre Coll de Nargó i Oliana permetrà doblar el servei i evitar noves situacions d’incomunicació. Abans no arribi aquesta solució definitiva, però, de forma immediata i temporal, es potenciarà el sistema de radioenllaços.

El responsable de Telefónica, tot i que ha explicat que les avaries reiterades de la connexió es van produir arran d’unes obres alienes a l’empresa, ha indicat que “assumeix els talls, que també afecten en determinades ocasions a d'altres zones de Catalunya”. Així mateix, ha remarcat la voluntat d’aplicar una millor atenció al client i a les institucions afectades per problemes tècnics.

Per la seva banda, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, s’ha mostrat agraït per les mesures previstes per Telefónica, i ha expressat el seu convenciment que “els talls d’Internet i telèfon s’han de resoldre a tot el territori, per tal de garantir el desenvolupament local, sobretot en l’àmbit econòmic”. Bosch ha demanat la resolució final d’un “dèficit d'infraestructures evident a l’Alt Urgell, que també comptarà amb el suport de la Generalitat”.

En el mateix sentit s'ha expressat l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, que ha manifestat que l’actitud de Telefònica és benvinguda, tenint en compte la importància de les telecomunicacions per al futur de la zona. Batalla ha sol.licitat que no es repeteixin els problemes de connexió “per ser competitius i aconseguir que les dificultats geogràfiques se superin amb l’accés a les noves tecnologies”.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha acollit aquest matí una reunió del secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro i el vicepresident de l’entitat, Antonio Casanovas. A la trobada també hi ha estat present el president de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell, Jordi Grau, que ha reiterat l'agraïment a Telefónica per la seva resposta a les inquietuds dels empresaris alturgellencs en relació als problemes telefònics. Grau ha demanat que l'aplicació de les mesures per evitar els talls es compleixi de forma diligent.