Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Telefónica constata un augment del 21% en el trànsit de dades mòbils a la demarcació de Lleida entre gener i juliol de 2020

Telefónica constata un augment del 21% en el trànsit de dades mòbils a la demarcació de Lleida entre gener i juliol de 2020

La companyia ho atribueix al fort increment d'ús que va generar el confinament, però hi afegeix que també hi té a veure la major presència de visitants del país aquest estiu a les destinacions d'interior
Torre de telecomunicacions del Pla de les Forques, a la Seu d'Urgell
05/08/2020 16:55

Telefónica ha detectat entre gener i juliol d'aquest any un increment del 21% del trànsit de dades mòbils a la demarcació de Lleida, quan en el mateix període del 2019 pràcticament no va registrar augments en el consum de dades en les xarxes mòbils.

La companyia no dubta a atribuir aquest creixement "inusual" a la nova situació generada per la COVID-19, atès que el confinament va disparar l'ús d'ordinadors, tauletes i, especialment, telèfons mòbils. De fet, en els dies més durs del confinament algunes operadores van arribar a detectar increments puntuals de trànsit de fins al 700% respecte d'un dia convencional. Això va portar les companyies a consensuar amb les administracions un augment puntual dels gigues oferts a cada usuari per poder navegar per internet.

També hi afegeixen, però, un altre factor com és que el turisme que rep enguany la demarcació -concentrat sobretot a l'Alt Pirineu i Aran- és bàsicament gent del país, que quan estan de vacances fan servir el mòbil més que els visitants d'altres països, els quals enguany estan sent més minoritaris a les comarques pirinenques. Això, sumat a l'alta ocupació que hi ha a les segones residències, "està generant nous pics de consum, abans poc habituals en províncies no costaneres".

Fenomen més propi de les zones costaneres

Per tant, l'apogeu aquest estiu del turisme estatal d'interior explicaria aquest fenomen, segons la companyia, atès que "les províncies que limiten amb grans ciutats com Madrid o Barcelona, com és el cas de Lleida, estan experimentant forts creixements de trànsit, molt per sobre dels habituals en aquestes dates".

Des de Telefònica confirmen que enguany els creixements de trànsit de dades a la primavera i l'estiu han estat molt més repartits per zones d'arreu de l'Estat, i no s'han concentrat exclusivament als destins turístics costaners com passava els anys anteriors.