Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Tendència a la baixa del risc de rebrot a la Seu i a l'Alt Urgell

Tendència a la baixa del risc de rebrot a la Seu i a l'Alt Urgell

Tot i que la xifra es manté alta, ara està a 654 (-247) a la capital comarcal, on hi segueix havent més d'un centenar de casos actius, deu d'ells a l'Hospital. La taxa de reproducció del virus se situa per sota d'1 per primer cop les darreres setmanes
Dades Covid-19 a la Seu d'Urgell (02.11.2020)
02/11/2020 14:30

L'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell segueix tenint més d'un centenar de casos actius de coronavirus (exactament, 112), dels quals 102 estan aïllats a domicili i els 10 restants estan ingressats al Sant Hospital. També hi ha encara 260 contactes directes que segueixen igualment el confinament, tot i que aquesta xifra ha baixat respecte dels prop de tres-cents de la setmana passada.

També es constata una tendència a la baixa en els dos principals indicatius d'evolució de la Covid-19. El risc de rebrot a la Seu està avui a 654, un descens de 247 punts respecte d'ahir. La xifra, tot i que encara es manté molt alta, és força per sota dels 1.400 a què es va arribar la setmana passat. I la taxa de reproducció del virus a una setmana (Rho7) ja s'ha situat -per primer cop les darreres setmanes- per sota del límit recomanat d'1: ara està a 0,84, quan ahir diumenge encara estava a 1,19.

La mateixa tendència s'observa al conjunt de l'Alt Urgell, on el risc de rebrot està ara a 582 i la Rho7 a 0,88. A nivell de tot Catalunya, la mitjana ara és sensiblement superior a les de l'Alt Urgell, amb unes dades respectivament de 835 i 1,12.

La Fundació Sant Hospital ha informat que actualment té constatats 29 casos actius del brot detectat ara fa dues setmanes. D'aquests, 16 són pacients (6 ingressats i 10 aïllats a domicili), 12 són professionals i el cas restant és l'estudiant en pràctiques que també va donar positiu. Les darreres hores s'ha donat 2 altes de pacients que ja han superat la malaltia.

No relaxar-se

Tot i aquesta lleu millora, des del centre mèdic urgellenc demanen no relaxar-se i seguir incidint especialment en la necessitat d'evitar desplaçaments o reunions no imprescindibles, a banda de mantenir les recomanacions elementals per evitar ser víctima d'un contagi: ús de la mascareta en espais públics, distància entre persones, rentat de mans freqüent, evitar aglomeracions de gent, prioritzar els espais a l'aire lliure i airejar els espais tancats. A més a més, se subratlla la importància de confinar-se en cas que s'estigui pendent d'un resultat de prova PCR.