Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Territori i Sostenibilitat inicia els treballs d'adequació de l'heliport de Tremp perquè pugui acollir operacions nocturnes

Territori i Sostenibilitat inicia els treballs d'adequació de l'heliport de Tremp perquè pugui acollir operacions nocturnes

Les obres consisteixen a instal·lar un sistema de senyalització, abalisament i il·luminació a la instal·lació que permetran l’operativa dels serveis d’emergències mèdiques les 24 hores al dia
Visita a l'heliport de Tremp (Foto: TES)
02/12/2019 13:55

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, juntament amb la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i el regidor de Mobilitat i Urbanisme de l’Ajuntament de Tremp, Antoni Flores, han visitat aquest dilluns l’heliport de Tremp, on el Departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà aquest dimarts les obres per convertir-lo en una instal·lació que pugui acollir vols nocturns. Amb la conversió a heliport operatiu les 24 hores, a Tremp hi podran operar els serveis d’emergències mèdiques.

Els treballs, amb un import de 100.000 euros, tindran una durada de vuit setmanes. Aquesta actuació, juntament amb la de condicionament executada per l’Ajuntament i la prevista per un operador privat de construcció d’un hangar, comporta una inversió total de 300.000 euros.

El secretari Isidre Gavín ha remarcat que l’actuació, a més de fer operatiu l’heliport durant la nit i en condicions de mala visibilitat, dotarà Tremp “d’una instal·lació moderna, amb la màxima seguretat per als vols en helicòpter i donarà la màxima qualitat en els trasllats”.

Millora de la instal·lació

Les obres consistiran en l’abalisament per il·luminar durant la nit i en condicions de mala visibilitat la zona on s’ubica l’heliport. En aquest sentit, s’ha dissenyat un sistema de balises que cobrirà tota la FATO (la plataforma on aterren i s’enlairen els helicòpters), la seva àrea de seguretat, la posició d’estacionament número 1, el rodament aeri que uneix aquests dos àmbits, l’estació d’abastament de combustible i l’accés de vianants i trànsit rodat de l’heliport.

Els sistemes i elements que s’instal·laran són:

•             20 balises de perímetre de l’heliport, seguint les recomanacions de la normativa internacional que incrementa la densitat de balises a la zona més propera a l’aproximació principal.

•             5 projectors de superfície de la plataforma d’aterratge i enlairament.

•             2 projectors de superfície de la posició d’estacionament principal.

•             Il·luminació dels accessos a l’heliport.

•             També es renovarà el sistema de senyalització i de drenatge.

Pròximament, just al costat d’aquesta posició d’estacionament número 1, es construirà un hangar, que també es preveu que sigui operatiu  les 24 hores del dia.