Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Territori i Sostenibilitat licita treballs de manteniment de la xarxa viària a l'Alt Pirineu i Aran

Territori i Sostenibilitat licita treballs de manteniment de la xarxa viària a l'Alt Pirineu i Aran

Les tasques de conservació, de més de 15 milions d'euros, abastaran uns 400 quilòmetres de carreteres durant un període de tres anys
18/08/2014 18:23

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat el contracte per al manteniment de la xarxa viària de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran durant un període de tres anys, per un total de 15,4 milions d'euros. Els treballs abastaran prop de 400 quilòmetres de carreteres de la xarxa que gestiona la Generalitat adscrites als parcs de conservació de Tremp i d'Esterri d'Àneu.

Les actuacions que es desenvoluparan tenen com a objectiu garantir un nivell òptim de servei de la xarxa i afavorir la seguretat viària, garantint el control i manteniment de l'estat de la calçada, la senyalització vertical, les barreres de seguretat i l'abalisament o en la millora de vialitat hivernal.

En concret, les actuacions al parc de conservació d'Esterri d'Àneu tenen un pressupost de 8,9 milions d'euros i abastaran 164 quilòmetres. Les carreteres incloses són la C-13, la C-28 , l'L-500, l'L-504, l'L-510 i la C-142b. En el cas del parc de conservació de Tremp, l'àmbit d'actuació serà d'uns 228 quilòmetres de carreteres i el pressupost dels treballs de 6,5 milions d'euros. Així, s'actuarà en vies com ara la C-12, la C-13, la C-1412b, l'L-503, l'L-511 i l'L-910.

La inversió que destina el departament a cada àmbit de conservació respon a factors com ara l'extensió i trànsit de la xarxa viària gestionada o les característiques i condicions climatològiques de l'entorn, que tenen influència en els treballs de manteniment i de vialitat necessaris. En total, la Generalitat compta amb una xarxa de carreteres de més de 6.000 quilòmetres.

Més de 200 MEUR per a la conservació

El contracte que ara licita Territori i Sostenibilitat s'afegeix als dos ja adjudicats a la demarcació de Barcelona i a 17 més que actualment es troben en procés de licitació corresponents a àmbits de conservació d'arreu del territori català, amb una inversió durant tres anys d'uns 200 milions d'euros. Addicionalment, el departament licitarà pròximament actuacions de conservació de senyalització horitzontal i instal·lacions d'enllumenat públic i semafòriques arreu de Catalunya amb una previsió de pressupost superior als 20 milions d'euros.