Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / En marxa l'agermanament d'Oliana amb el poble sard d'Oliena

En marxa l'agermanament d'Oliana amb el poble sard d'Oliena

Una representant de l’oficina de turisme d’Oliana s'ha desplaçat a l’illa de Sardenya per poder treballar i presentar de manera conjunta la sol·licitud per agermanar les dues viles
Oliana, vinculada amb el poble sard d'Oliena (Foto: Ajuntament d'Oliana)
05/09/2016 11:05

L'Ajuntament d'Oliana prepara l'agermanament amb el poble sard d'Oliena, després que el ple va aprovar que es faria aquest pas "tan bon punt es trobessin els mitjans per fer-ho". L'intercanvi cultural serà possible gràcies a "la il·lusió i la implicació" d'alguns veïns del poble i la voluntat del consistori, que iniciarà els tràmits a través del programa europeu Europe for Citizens, de l’Agència per l’Educació i la Cultura de la Comissió Europea.

Una representant de l'oficina de turisme s'ha desplaçat recentment a Sardenya per treballar sobre la sol·licitud i ha aprofitat també el viatge per portar diversos fulletons informatius sobre el poble sard que s’han exposat a l'espai turístic.

Amb la presentació conjunta del projecte, es busca cobrir els costos del viatge a l'illa de diversos representants de les associacions culturals olianeses, així com el viatge dels representants d’Oliena a la vila de l'Alt Urgell.

Característiques comunes

El poble d’Oliena es troba situat al centre de l’illa de Sardenya, a 20 minuts de la costa, i dins el Parc Natural del Golfo di Orosei e del Gennargentu. A més de compartir similitud en el nom, els dos pobles comparteixen altres característiques com el clima i un entorn paisatgístic molt semblant. Crida l’atenció la relació del poble sard amb la cultura catalana, especialment per la veneració a la Mare de Déu de Montserrat, ja que tenen una rèplica de la talla catalana, a més dels gojos adaptats a l’italià.

Cal destacar que els contactes entre gent d’Oliana i el poble sard van començar ja fa anys. Més endavant, veïns del poble alturgellenc van viatjar a Sardenya per compartir coneixements i cultura. Igualment, olianesos de Sardenya s’han desplaçat a l’Alt Urgell amb els mateixos motius.

Programa Europe for Citizens

El programa europeu destinarà entre els anys 2014 i 2020 un total de 185 milions d’euros per a projectes que promoguin la memòria històrica i l’agermanament entre pobles dels països que formen la comunitat europea.