Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Torna la normalitat a la xarxa d'aigua de boca d'Oliana

Torna la normalitat a la xarxa d'aigua de boca d'Oliana

L'Ajuntament ha comunicat que les analítiques han donat resultat satisfactori. S'aixeca la recomanació de no consumir-ne decretada després que s'hi va detectar rastres d'oli i greixos
Oliana
31/05/2018 13:05

L'Ajuntament d'Oliana ha comunicat aquest dijous al migdia que l'aigua de boca del municipi ja torna a ser completament apta per al consum humà. L'alcalde, Miquel Sala, ha informat que ja disposen dels resultats de les analítiques dutes a terme per part de l'empresa concessionària, Cassa, i que han donat resultats satisfactoris, atès que descarten cap presència excessiva de rastres d'oli i greixos.

D'aquesta manera, el consistori i el Departament de Salut de la Generalitat ja han aixecat la recomanació de no fer servir aigua de l'aixeta per cuinar o per a consum humà, i ara ja es pot tornar a utilitzar amb normalitat. La petició es va tramitar després que el passat dia 16 un veí va presentar una queixa per escrit en detectar que l'aigua tenia mal gust. L'ajuntament va trametre la petició a Cassa, que ha dut a terme vuit analítiques que van determinar que hi havia presència molt lleu d'olis i greixos.

Per precaució es va aconsellar limitar-ne l'ús humà, tot i que en tot moment l'estat de l'aigua no ha suposat cap perill per a les persones perquè no s'hi han trobat restes tòxiques. Des de l'Ajuntament olianès han explicat que la mesura era "preventiva".